Гармоністи фестивалю заснованого А. Корнацьким виступили в Верховній Раді (Первомайск Инфо)

20 березня народні депутати України займалися законотворчістю в супроводі національних мелодій у виконанні талановитих гармоністів. Імпровізований концерт відбувся в рамках фестивалю «Грай гармонь». У Верховну раду музикантів запросив депутат від 132 округу Аркадій Корнацький.

Міжнародний фестиваль «Грай гармонь» Аркадій Корнацький заснував ще в 2004. Вперше свято колоритної музики відбулося в селі Чаусово 2. Саме ця історична подія стала поштовхом для популяризації такого музичного інструменту як гармонь, розповідає заслужений працівник культури, лауреат міжнародних фестивалів Михайло Баєв:

Более 150 лет гармонь радовала наших предков и вдохновляла на трудовые и ратные победы. Организаторы этого фестиваля хотят поднять ее на должный уровень и показать всему миру какой талантливый украинский народ.

Всього до Києва приїхали семеро гармоністів. В тому числі і наймолодший, учень Михайла Феодосійовича, Станіслав Кандиба. 14-річний парубок родом з села Станіслав, Херсонської області. Музикою Станіслав займається з 6 років за настановою матері. Спочатку, розповідає, опирався від мистецтва, але тепер не шкодує що послухався матір:

Для душі подобається мені. Буває поганий настрій, я сідаю (грати) аж краще стає. Ніхто в мої роки тут навіть не був , а я вже побував в Верховній раді. Побачив багато політиків.

Під звуки гармоні і закони будуть” гармонійними” впевнені музиканти. Тим більше, що для народних обранців лунали вітчизняні мелодії.

P.S.  Учасники фестивалю “Грай гармонь” у Верховній Раді:

 

Loading

.