У Врадіївському районі педагоги ініціювали фестиваль “Творчий зорепад освіти”

Творчий зорепад освіти Врадіївщини – фестиваль з такою назвою відбувся в стінах районного будинку культури. 25 колективів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів вийшли на сцену, щоб розкрити свої таланти та дати волю творчим фантазіям. Pervomaisk.Info-IMG_7238Перед учасниками не було обмежень під час підготовки номерів, розповідає начальник районного відділу освіти Олена Мокряк. Головне, за її словами, щоб педагоги та учні відчули себе однією творчою командою:

Ми зібрались на районний фестиваль, щоб показати – освітянська громада це зібрання творчих людей, які люблять музику і поезію. Такий фестиваль ми проводимо вперше. Але ми сподіваємось, що він стане традиційним.

Окрім власне дійства на сцені, гостей будинку культури зустрічала колоритна виставка вишиваних робіт. Особливість врадіївського рукоділля в тому, що воно сповнене зеленим та блакитними кольорами. Це відбиток довколишньої природи, яка багата лісами та річками. Втім зустрічаються і мотиви Прикарпаття, розповіла керівник гуртків Врадіївського Будинку дитячої творчості Марина Тоніца:

Справа в тому, що у Врадіївському районі багато переселенців з західної України. Тому ми можемо побачити рушники вишиті червоним та чорним кольором зі своєрідним орнаментом західної України.

Всі учасники фестивалю окрім задоволення від атмосфери отримали ще й приємні подарунки. Заохочення творчих педагогів та їх вихованців стало можливим за підтримки народного депутата Аркадія Корнацького, за що йому дякують організатори фестивалю. Крім того, бібліотеки району поповнилися книгою “Врадіївщина із скрижалів пам’яті ХХ століття”, яка вийшла в світ теж завдяки допомозі Аркадія Корнацького.Pervomaisk.Info-IMG_7204

Pervomaisk.Info-IMG_7234 Pervomaisk.Info-IMG_7222 Pervomaisk.Info-IMG_7220
Pervomaisk.Info-IMG_7213

Pervomaisk.Info-IMG_7198
Pervomaisk.Info-IMG_7197 Pervomaisk.Info-IMG_7194 Pervomaisk.Info-IMG_7191

Loading

.