В пошуках нового телефону житель Первомайська потрапив в тенета шахрая

Так, до Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернувся 27-річний місцевий мешканець, який повідомив, що на Інтернет-сайті він замовив мобільний телефон. Домовившись із продавцем по телефону, чоловік переказав 4800 гривень на банківський рахунок, вказаний співрозмовником, а коли вирішив ще раз зв’язатися, щоб уточнити окремі деталі отримання замовленого, то зв’язок із номером мобільного оператору вже був втрачений.

Аналогічний випадок стався із 30-річним мешканцем Корабельного району. Замовивши через сайт купівлі-продажу запчастини до автомобіля, чоловік перерахував за товар майже 8000 гривень, але так його і не отримав.

До поліції Інгульського району звернувся 60-річний мешканець м. Снігурівка. Чоловік повідомив, що 05 вересня замовив через Інтернет-мережу пальне. Місце, де було потрібно забрати замовлення, зі слів телефонного співрозмовника, знаходилось на території Інгульського району м. Миколаєва. Домовившись із продавцем про те, що товар він отримає наступного дня після оплати, заявник переказав на вказаний співрозмовником рахунок 66 000 гривень. Так і не дочекавшись свого замовлення, потерпілий намагався зв’язатися із продавцем, але абонент не відповідав. Тому він вирішив поїхати сам забрати товар. Але пошуки адреси, вказаної на сайті, не дали результатів – такого номеру будинку просто не існує.

Слідчими відділеннями підрозділів розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч.3 ст.190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.Встановлюються винні особи.

Відділ комунікації поліції

Миколаївської області

Loading

.