В селі Чаусово 2, на березі Південного Бугу, відкрився табір скаутів (Первомайск Инфо)

В селі Чаусово 2, на мальовничому березі Південного Бугу вперше розпочав роботу табір для скаутів “Чаус-кемп”. Офіційне відкриття відбулося 16 липня, втім підготовчі роботи велися ще задовго до цього дня.
В пілотному злеті взяли участь близько 40 дітей разом з наставниками з Миколаєва, Врадіївки, Первомайська та району. Організатори скаут зустрічі – лідери Первомайського загону скаутів “Волчата”.

– Наш загін називається “Волчата” тому, що у нас дуже дружний колектив, один за одного горою і допомагаємо один одному, – пояснює назву загону Дмитро.

Як розповідають скаути, день в них розпочинається як в звичайному таборі з зарядки на свіжому повітрі та сніданку, приготованому на багатті. А далі територія перетворюються на творчі майстерні та майданчики для рухливих ігор:

– Настрій на висоті. Сьогодні грали в бейсбол. Дуже весело, багато людей прийняли участь, бігаємо веселимося, азарт – дитинство, дуже весело, – ділиться враженнями Станіслав, скаут з Первомайська.

Скаут має бути розвинений фізично, духовно, інтелектуально та творчо. На розвиток цих якостей і націлені ігрові та навчальні програми в стилі робінзоніади, заняття рукоділлям та інші заходи, розповідає скаут – лідер Тетяна Зінов’єва.

Зліт скаутів у Чаусово 2 став можливий за ініціативи народного депутата Аркадія Корнацького та керівництва сільгосппідприємства “Агрофірма Корнацьких”. За їх сприяння на території, де розмістився табір проведено ряд масштабних робіт. Це будівництво футбольного, волейбольного, баскетбольного та інших ігрових майданчиків. Для розчищення акваторії річки біля табору були задіяні аквалангісти. Також створено всі умови для безпечного та цікавого дозвілля. Проводяться екскурсії та пізнавальні зустрічі. З їдальні агрофірми щодня поставляється смачна та корисна їжа.

Чи не найбільше скаутам запам’ятається святкування дня Нептуна, повелителя водних стихій. Свято традиційно відзначають в середині липня. Цей день був наповнений розмаїттям оригінальних костюмованих квестів та завдань. Відмінність “Чаус-кемпа” від інших скаутських таборів в тому, що тут немає чіткого поділу на загони та за віком, розповідають організатори. І це йде на користь, оскільки склад команд щоразу різний, а значить дітям доводиться більше розвивати комунікативні навички та знаходити нових друзів.

Loading

.