ДІТЯМ ПРО ЧАРІВНИКА СЛОВА

Екскурсійний «бум» в Артхабі «Вінграновський» триває). Нині нас відвідали  гуртківці з Центру науково-технічної творчості учнівської молоді разом зі своїм керівником Ольховською Людмилою Миколаївною. Цих діток вже не вперше приваблює наша Бібліотека-музей, у січні ми провели для них бібліотечнй урок-подорож за творчістю дитячого поета – марініста Анатолія Качана.

Сьогодні маленьких ерудитів  зацікавила тема «Чарівник слова – Микола Вінграновський. Твори для дітей». Тож для третьокласників прозвучали вірші «В ясновельможному тумані» у авторському виконанні, оповідання «Гусенятко»  у прочитанні Андрія Сидоренка – учасника драматичної студії Атомс, «Ішов кіт через лід» у виконанні актора Єдуарда Козачка, «Сама собою річка ця тече» у відеозаписі  та інші.

Були проанонсовані такі твори як «Сіроманець», «Первінка», «Грім», «Козак Мамарига».  Усі вони викликали жвавий інтерес у слухачів, а надто – «Сіроманець», доля якого особливо схвилювала дівчаток!

Екскурсанти послухали також розповідь екскурсовода про дитячі та шкільні роки письменника, уважно оглянули тематичні експозиції та світлини. У бесіді торкалися тем краєзнавства, історії, мистецтва. Рухливі, емоційні, допитливі, невгамовні – таке враження від наших відвідувачів. Відчувається, що у дітей попереду – канікули, отже можна вже розслабитися після напруженого навчального року.

Бажаємо нашим маленьким ерудитам гарного відпочинку, щоб у новому навчальному році з новими силами набувати знання. А ще – витримки і уваги, бо саме бібліотеки і музеї – це ті  місця, які потребують цього найбільше. Бібліотека – це відчуття спокою і особлива енергетика  від книг, це джерело знань, де можна дізнатися багато цікавого і нового… Бібліотека – це скарбниця мудрості,  це особливий простір з атмосферним настроєм і затишком. Намагаємося щоразу підтримувати такий настрій і затишок для відвідувачів! Завжди раді бачити тут наших гостей, ласкаво просимо!

Н. Терещенко

Loading

.