Скандального Стоянова звільнили з прокуратури

Виконуючий обов’язки генерального прокурора Юрій Севрук звільнив Миколу Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури в рамках люстрації.

Про це повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в п’ятницю.

За його словами, рішення було ухвалене після отримання результатів люстрационної перевірки і листа від президента.

“Враховуючи пропозицію президента, а також те, що перевірку було завершено, в. о. Генпрокурора Юрій Севрук невідкладно розглянув всі ці документи, і прийняв рішення про звільнення Миколи Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури в зв’язку з тим, що на нього поширюються ті заборони, передбачені законом України “Про очищення влади”, – сказав він.

Севрук підписав наказ про звільнення 15 квітня.

Стоянов зачитав зміст наказу.

“Наказую звільнити державного радника юстиції 3 класу Стоянова Миколи Степановича з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури, у зв’язку з припиненням трудового договору згідно з пунктами 7-2, ст. 36 Кодексу законів про працю України. Підстави – довідка про результати вивчення особової справи щодо Стоянова”, – йдеться в наказі.

Як відомо, 29 березня Віктор Шокін, перед зняттям його з посади генпрокурора, звільнив Давида Сакварелідзе з посади заступника генерального прокурора – прокурора Одеської області. Того ж дня Шокін призначив Стоянова прокурором Одеської області – на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду.

Стоянова призначали прокурором Одеської області у 2014 році. До цього він працював на різних посадах в органах прокуратури. 7 липня 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що Стоянов написав заяву про звільнення. Пізніше Стоянов оскаржив своє звільнення в суді.

Саме він у 2010 році закрив справу проти одіозного лідера проросійської партії “Родина” Ігоря Маркова, яку згодом поновлювала ГПУ. Стоянова вважають людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. ЗМІ звинувачували його в організації корупційних схем.

Українська правда

Нагадаємо, нещодавно активісти з Первомайська та Врадіївки приєдналися до “Прокурорського Майдану” в Одессі.

Loading

.