У Первомайську завершили реконструкцію одного з резервуарів, з якого постачається вода населенню міста. Відео

Резервуар з питною водою, яка постачається жителям Первомайська, увійшов в роботу ще в 1965 році. Капітальні роботи коло нього належало зробити ще в 90 роках. З тих пір стан  конструкції лише погіршувався. Металеві деталі знищила корозія, відбувалися постійні втрати води.

Струмок з водою, який витікає з неремонтованих резервуарів

Метал, демонтований під час реконструкції резервуару

Метал, демонтований під час реконструкції резервуару

При об’ємі ємності в 1000 кубічних метрів, останніми роками її вдавалося заповнити лише на третину. Через це, особливо в літній час, води катастрофічно не вистачало. Люди страждали від перебоїв з водопостачанням. А підприємство отримувало збитки через значні втрати вже підготовленої до вживання рідини.

Наприкінці минулого року  міською владою прийнято рішення провести реконструкцію  першого резервуару.  Всього таких на очисній споруді три, з яких подається вода, дозволена для використання у побуті. Про це стало відомо під час виїзного брифінгу міського голови Олега Демченка та директора КП “Первомайськводоканал”  Миколи Онуфрієнка. Міському бюджету роботи обійшлися близько семи мільйонів гривень.

Стан резервуару до проведення реконструкції.

Фото резервуару по завершенню робіт

Розпочалися роботи з відновлення другого резервуару

В результаті проведених робіт, запевняє директор комунального підприємства, подача води споживачам, навіть у найгарячішу пору року стане стабільною. Крім того, вже за два місяці планується завершити реконструкцію другого резервуару. Про це повідомив керівник  підрядної організації ТОВ ПМК-226 В’ячеслав Григоренко.

В цілому, на поточний рік, з міського бюджету планують витратити майже 23 мільйони гривень на розвиток системи централізованого водопостачання. Це і ремонт діючих очисних споруд і будівництво третього підйому.

В цю ж суму входить встановлення башт запасу води “Рожновського” в селах Чаусове Друге та Грушівці.

Loading

.