Миколаївські правоохоронці затримали організатора схеми для “ухилянтів”. Фото

Організація незаконного перетину кордону – викрито мешканця Херсонської області

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 41-річному мешканцю Херсонської області за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік через знайомих підшукував військовозобов’язаних громадян України призовного віку, які були охочі перетнути державний кордон України.

За інформацією обласної поліції, зловмисник підшукував чоловіків через знайомих, готував їм документи, відповідно до яких за станом здоров’я вони були непридатні до військової служби, після чого інструктував їх щодо дат, маршрутів та пунктів перетину кордону. Вартість такого «трансферу» становила 1600 доларів США. Підробні документи фігурант робив від одного із військових комісаріатів, що був розташований на окупованій території.

миколаївські правоохоронці викрили чоловіка на незаконному переправленні військовозобов’язаних до країн єс

Саме після отримання винагороди за свої «послуги» та передачі пакету документів для перетину державного кордону України 41-річний чоловік був затриманий правоохоронцями в Одесі.

У ході проведення санкціонованих обшуку поліцейські вилучили грошові кошти та інші докази його протиправної діяльності.

Слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

миколаївські правоохоронці викрили чоловіка на незаконному переправленні військовозобов’язаних до країн єс

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон».

Зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Loading

.