Знову “золота свердловина”. Судитимуть керівника підприємства та інженера технічного нагляду

Заволодіння бюджетними коштами при ремонті території Артезіанської свердловини – перед судом постане екскерівник підприємства та інженер технічного нагляду.

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано  до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора приватного підприємства та інженера технічного нагляду, який виконував обов’язки директора комунального підприємства, за фактами заволодіння та пособництва у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене повторно, та службового підроблення  (ч. 3 ст. 191,  ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 191  та ч.1 ст.366 КК України).

Читайте також: Колишнього очільника Підгородної підозрюють у привласненні 110 тисяч бюджетних коштів

Новина по тем:і  “Золота свердловина”. Слідом за головою селища підозру отримав директор підприємства

Слідством встановлено, що у 2019 та у 2020 роках між селищною радою Первомайського району та приватним підприємством укладено три договори підряду щодо капітального ремонту зони санітарного захисту Артезіанської свердловини.

Підрядник, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість. А інженер технічного нагляду за будівництвом, маючи умисел на сприяння підряднику у заволодінні бюджетними коштами, підписав та видав офіційні документи, які містили завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, про що йому було достовірно відомо.

На підставі недостовірних документів на рахунок приватного підприємства безпідставно перераховано понад 125 тис грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Первомайського районного відділу поліції.

Loading

.