Церковне свято 6 жовтня 2022 – яким святим молитися, що можна і не можна робити

Іраїда жила в Олександрії. Одного разу вона підійшла до джерела, щоб набрати води і побачила корабель, що стоїть біля берега. На ньому знаходилося безліч чоловіків і жінок, ченців і священиків, закутих в кайдани через свою віру в Христа.

Іраїда відкинула водонос і приєдналася до в’язнів, її також закували. Коли корабель прибув в Антиполь, дівчину першу піддали мукам і вбили. Слідом за нею від меча постраждали й інші мученики.

Свято 6 жовтня – день пам’яті мученика Іоанна і дітей його

Мученики постраждали за часів правління Ібрагіма в Африці. Після того, як Ібрагім зруйнував місто Сіракуз, він полонив Іоанна і двох його дітей, змусив їх навчатися наукам і знати арабську мову. Коли діти підросли, Ібрагім призначив одного дворецьким, а другого навіть назвав родичем.

Проте, коли Ібрагім дізнався, що діти сповідують християнську віру, наказав закувати в кайдани і бити палицями. Після довгих мук і ув’язнення в темницю, жорстокий правитель убив і дітей, і батька їх.

Прикмети 6 жовтня

Народні прикмети сьогодні / УНІАН

  • півень стоїть на одній нозі – скоро прийдуть холоди;
  • курка махає хвостом – до дощової погоди;
  • ворони гніздяться недалеко від вашого будинку – погода зіпсується;
  • хороший урожай бур’яну – зима буде сніжною.

Що сьогодні не можна робити

Сьогодні відзначається день зачаття Іоанна Предтечі, тому церква категорично забороняє проводити будь-які гуляння і влаштовувати свята. Також в цей день не рекомендується скаржитися – вважається, що той, хто буде нарікати на долю, залишиться нещасним надовго.

6 жовтня найкраще провести в посту і молитві, не вживати їжу тваринного походження, не пити алкоголь і ні з ким не сваритися.

Що можна робити 6 жовтня

Наші предки на свято Іраїди проводили обряди для того, щоб залучити удачу. Ворожили на любов і фінансову ситуацію. Також сьогодні можна зайнятися утепленням житла і підготовкою будинку до зими – наколоти дрова, купити теплі речі, провести останні роботи в саду або городі.

Loading

.