Церковне свято 16 вересня 2022 – традиції, заборони та прикмети дня

Що можна робити 16 вересня, а від яких дій краще відмовитись віруючим – дізнайтесь у матеріалі.

Анфім жив у Нікомідії і за своє благочестиве життя став єпископом. За часів гоніння на християн надихав свою паству. Багатьох християн в той час замучили, Анфім же вирішив, що його життя цінне, так як він повинен і далі проповідувати Слово Боже і звертати людей в православну віру, тому сховався.

Незабаром його виявили, воїни прийшли до нього, він їх нагодував і так тепло прийняв, що солдати засумнівалися в необхідності видавати його імператору. Але Анфім здався сам, так як хотів страждати за Христа. Воїни хрестилися і доставили святого до Діоклетіана, який і наказав довго мучити праведника, а потім – стратити.

Яке сьогодні церковне свято – день пам’яті мучениці Василиси

Василиса так само, як і Анфім, жила в Нікомідії. Їй було 9 років, коли вона сповідувала християнство перед язичниками. Правитель спочатку умовляв її відректися від Христа, а потім кинув на страшні тортури, але дівчинка залишилася неушкодженою.

 Тоді кат впав до ніг праведниці, просив у неї вибачення і хрестився. Василиса пробачила мучителя і через деякий час мирно спочила під час молитви.

Прикмети 16 вересня

Прикмети погоди 16 вересня / фото УНІАН

  • захід червоного кольору – чекайте швидких холодів і заморозків;
  • мурашники великих розмірів – зима буде затяжною і холодною;
  • шишок на ялинці багато – до теплої зими;
  • грім гримить 16 вересня – до теплої осені.

Що сьогодні не можна робити

У цей день заборонено дивитися в дзеркало. Вважається, що 16 вересня особливо сильний зв’язок з потойбічним світом і нечиста сила, яка вийде до вас через дзеркало, буде переслідувати довгі роки.

16 вересня все ще не можна ходити в ліс, особливо, молодим дівчатам. Їх може потягти в своє лігво лісовик. Тому, якщо вам потрібно відправитися на природу, збирайте велику компанію.

Що можна робити 16 вересня

Сьогодні бажано викинути або спалити всі старі речі, альтернатива – віддати їх нужденним. Також 16 вересня потрібно зробити генеральне прибирання, щоб очистити приміщення від зайвої енергетики.

Loading

.