Жителі Первомайська просять знайти можливість відкрити пішохідний міст через Південний Буг

Жителі Первомайська у соціальній мережі скаржаться на незручності, які викликає перекриття залізничного мосту через Південний Буг. Та вважають за необхідне переглянути доцільність такого рішення.

Як відомо, залізничний міст, обладнаний пішохідною доріжкою, закрито для проходу з часу введення воєнного стану в Україні. Цей міст – єдиний спосіб швидко дістатися в центр Первомайська без транспорту. А “машрутки”, за словами дописувачів, незадовільно справляються з вивезенням пасажирів.

Дискусія розгорілася під публікацією Наталії Левицької на сторінці Гардсіті.

Про наболіле. З самого початку перекрили пішохідний залізничний міст, і тепер до центру стало добиратися цілу годину замість 15-20 хвилин. В наш район їде одна маршрутка, яка до нашої зупинки вже приходить заповненою, влізти нереально (питалася раза чотири сісти, але ні, неможливо). І починаєш іти в обхід. Влітку по спекі, ось прийшла осінь і підуть дощі поки дійду до роботи буду вся мокра, це ще не враховуючи того, що завжди ідеш біля дороги і в любий момент транспорт може облити водою (це вже таке було, та ще на білу футболку, не відпралася), а далі зима, мороз, сніг (ну ви самі розумієте). Ну добре, якщо залізничний міст такий небезпечний, по якому за годину від сили може пройти пару десятків людей, то скажіть мені тоді, чому не перекриють автомобільні мости, по яким один за одним іде транспорт і ходе велика кількість людей, а? Щось тут не стикується. Якщо хвилюються за залізничний міст, що хтось щось може зробити, так поставте охорону на сам міст і нехай ходять по ньому вперед-назад, а не просто обкластися мішками і сидіти у будках. А небезпека може трапитися в любому місці і в любий час, тому я дуже прошу у нашої влади відкрити пішохідний залізничний міст для людей.

Думки читачів цього допису розділилися на різні сторони барикад. Знайшлися прихильники, які підтримують цю ідею та категоричні противники:

 

Втім владі Первомайська буде не зайвим офіційно відповісти на пропозицію городян. Адже, очевидно, за більше ніж півроку війни, відбувається перегляд заходів безпеки та їх актуальність. До прикладу можна назвати заборону на продаж алкоголю, яку з часом послабили та діяльність громадських закладів. З останнього – увімкнення вуличного освітлення в темний час доби. Здається, вже стало очевидним, що боєприпаси летять по координатам, а не джерелам світла, як це було під час Другої світової війни. Доба стає все коротшою і дотримуватися правил світломаскування стає все складніше.

В той же час, в рамках пом’якшення безпекової ситуації, йде мова про початок навчання школярів офлайн. То ж очевидно, проблема, озвучена жителями міста вимагає відповіді. Можливо, навіть заходів для пошуку компромісу. Шанс на це нам дають ЗСУ!

Loading

.