Школярі на окупованій Луганщині навчаютсья заочно – завдання їм роздають на шкільних подвір’ях, а роблять його вдома без світла та інтернету

У тимчасово окупованій Сєвєродонецькій громаді лишилися 840 учнів. Це близько 8% від загальної кількості школярів станом на початок навчального року. Навчальний процес окупанти здійснюють у заочній формі.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Діти приходять на подвір’я школи, отримують завдання для самостійного вивчення матеріалу і повертаються додому, де немає ані світла, ані інтернету. Як готуватися у темряві? Як самостійно вивчати закони фізики, логарифми або граматику – незрозуміло», – розповідає голова Луганської ОВА.

Невідомою лишається програма, за якою навчатимуть дітей Луганщини, та документи, які видадуть цим учням після завершення року.

Гайдай підкреслює, що через заочне навчання спілкування між школярами та вчителями є дуже обмеженим.

«Останнє, можливо, і добре. На самоті дитина менше отруїться російською пропагандою, якою педагоги сповнені після курсів підвищення кваліфікації у рф», – додає він.

Крім того, кількість школярів, які лишились у громаді недостатньо, аби заповнити 2 школи міста. У освітніх закладах також відчувається брак кадрів – на роботу влаштувалися лише 89 осіб. Але окупанти заявляють, що у Сєвєродонецьку будуть працювати 5 шкіл.

Проте 8 248 хлопців і дівчат з Луганщини евакуювались у безпечні регіони України та продовжили навчання за українськими освітніми програмами. Їх готують 654 педагоги.

Loading

.