Дівчинка з Миколаєва передала гроші на потреби ЗСУ, виручені за продаж печива

Аліса Бадиця з Миколаєва передала 10 000 гривень на потреби ЗСУ.

Дівчинка майже місяць продає печиво з передбаченнями в місті Бобринці, що на Кіровоградщині. Туди Аліса виїхала з Миколаєва разом з родиною в перші дні повномасштабного вторгнення російської армії на територію України.

Мама дівчинки Юлія розповіла кореспондентам Суспільного, що до печива донька додали ще браслети із жовто-блакитних стрічок.

“Військовим Аліса їх просто роздає, як оберіг. Хтось на зброю прикріплює, хтось в машину, хтось на рюкзаки. Деякі люди кажуть, що використовують як закладки для книжок, дівчата на сумочки чіпляють. Ми задумали їх як браслети, а вони виявились багатофункціональною патріотичною прикрасою”, — розповіла Юлія.

Десять тисяч гривень. Дівчина з Миколаєва передала гроші на потреби ЗСУ
Дівчина зробила патріотичні браслети. Фото: Юлія Бадиця

Сама Аліса каже, що дуже зворушена увагою військових, особливо, коли ті пригощають її шоколадками та морозивом. Гроші, які вдалося зібрати дівчинці, Аліса з мамою переслали депутату Миколаївської міської ради Юрію Степанцю.

“Аліса з самого початку хотіла допомогти саме захисникам Миколаєва, шукали через кого це можна зробити, хто краще знає потреби військових. З Юрієм Степанцем сконтактували через соцмережі і вирішили передати гроші саме йому”, — розповіла Юлія Бадиця.

Юрій Степанець каже, що для нього таке звернення було справжньою несподіванкою.

“Для мене це новий досвід, так би мовити, приємний шок був, що така юна дівчинка робить надзвичайно важливу справу. Я про неї читав в соцмережах, що Аліса збирає кошти для ЗСУ. І раптом вона звертається до мене по допомогу”, — розповів Юрій Степанець.

З його слів, Аліса хотіла передати кошти для закупівлі тепловізорів, але збір коштів на пристрої вже завершився. Тож вирішили за кошти, зібрані Алісою, придбати повербанки для 28-ї окремої механізованої бригади.

“Трохи доклав грошей і закупив сім повербанків, найближчими днями передам їх військовим. З такими дітьми ворогу нас ніколи не здолати. Це ще один крок до нашої перемоги”, — зазначив Юрій Степанець.

Loading

.