Житель Первомайська виправдовував російську агресію – його затримали

Поширення матеріалів на підтримку збройної агресії рф проти України – викрито мешканця Первомайська.

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю міста Первомайськ у поширенні матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За інформацією поліцейських, 59-річного зловмисника викрили співробітники Управління СБУ у Миколаївській області разом зі слідчими Первомайського районного відділу поліції.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що на початку березня за допомогою телефону на власній сторінці у соціальній мережі чоловік поширював дописи і публікації на підтримку збройної агресії рф на території України.

За місцем проживання підозрюваного поліцейські разом із співробітниками Управління СБУ у Миколаївській області провели обшук, під час якого виявили та вилучили мобільний гаджет, в якому містились докази злочинної діяльності.

За даними слідства, підозрюваний через соціальну мережу «Одноклассники» поширював текстові повідомлення та зображення, у яких виправдовувалась збройна агресія рф проти України. Підозрюваний підтримував та пропагував дії країни-окупанта у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну.

Досудове розслідування здійснюється Первомайським районним відділом поліції ГУНП в Миколаївській області.

У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

Loading

.