Первомайська громада прийняла більше 4 тисяч вимушених переселенців – мерія

Станом на сьогодні в громаді зареєстровано 4390 ВПО, з них 3140 звернулися безпосередньо за реєстрацією до управління соціального захисту Первомайської міської ради.

Про це йдеться в повідомленні мерії міста.

За інформацією управління 2135 осіб отримали одноразову допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, солодощів, ліків в приміщенні виконавчого комітету. Більшість з них звернулись також до Територіального центру соціального захисту, де були забезпечені одягом, взуттям, посудом, ковдрами та речами необхідними в повсякденному побуті. Наразі розглядається можливість видачі повторної допомоги у вигляді продуктових наборів.

Щодо грошових виплат ВПО, то з кожним місяцем суми збільшуються. Адже до громади прибуває все більше і більше переселенців з міст, де ведуться бойові дії. Здійснюються також виплати особам, що виявили бажання прихистити в себе ВПО. Наразі зареєстровано 473 особи, що поселили в себе вдома переселенців. Крім цього, в Первомайській міській територіальній громаді переселенцям надають професійну психологічну допомогу.

Loading

.