Коли в Первомайську завершиться навчальний рік в умовах воєнного часу

Це питання, а  також інша важлива інформація, розглядалися під час наради 10 травня 2022 року, яку міський голова Олег Демченко провів з керівниками місцевих підприємств, установ, організацій державної форми власності, комунальних підприємств, управлінь та служб міської ради, відділів апарату виконавчого комітету міської ради.

Очільниця управління освіти Галина Остапенко розповіла про особливості завершення навчального року в умовах воєнного часу.

Так, за рекомендацією МОН навчальний рік  має завершитись 3 червня 2022 року.

В громаді зареєстровано 7692 учня, з яких 6637 знаходиться в Україні, а 1055 виїхали за кордон. З 14 березня 2022 року усі школи в громаді знаходяться на дистанційному навчанні. За рішенням МОН учні 4,9,11-х класів звільненні від складання ДПА, про що буде внесена відмітка у відповідні документи випускників. Окрім цього, випускники замість ЗНО у липні цього року будуть складати національний мультипредметний тест.

Наразі розробляється алгоритм проведення цього тесту. На сьогодні відомо, що проходитиме він протягом 10 днів, складатиметься з трьох предметів: українська мова, математика, історія України. Випускники за 120 хвилин матимуть можливість відповісти на 60 запитань. У другій половині травня усі, хто зареєструвався на ЗНО отримає запрошення для реєстрації на проходження національного мультипредметного тесту, на основі якого можна буде подавати документи до ВНЗ. Тестування буде проходити в Первомайській гімназії №4 ім.Я.Лобова, ліцеях «Престиж» і «Лідер».

Джерело: Виконавчий комітет Первомайської міської ради

Loading

.