У Первомайську тривають роботи по озелененню території громади

🌲У Первомайську тривають роботи по озелененню території громади, а також кронуванню дерев. Так, у центральному парку «Дружби народів» проводять не лише висадку саджанців шовковиці, туй, грабів, сосен, а й ліквідовують дерева, що несуть загрозу для відвідувачів «зеленого серця» міста.

Нещодавно, коли у місті вирувала негода в центральному парку ледь не сталося трагедії. Дерево, якому вже більше 50 років не витримало поривів вітру і просто впало на очах у відвідувачів. На щастя, ні хто не постраждав. Але дерево вирвало з землі разом із корінням. Працівникам комунальних служб проводились роботи по ліквідації стовбура та очищення території для висадки нових саджанців.

Зазначимо, що за лише минулий рік в центральному парку було висаджено близько двохсот саджанців різнопородих дерев
Загалом за словами керівництва парку, за осінньо-зимовий період випадків падіння дерев сталося 9. Тому зараз, аби не повторити трагічні події у Львові, коли дерево впало на молодих людей, що відпочивали на лавці у парку, спеціальною комісією проводиться огляд зелених насаджень на території парку та визначається ступінь їх аварійності.
Комісія оглядає дерева, які треба спиляти в першу чергу, керуючись постановою Кабінету міністрів №665. Це інвазійні(хворі) і фаутні(пошкоджені стовбури) дерева, що стоять над доріжками, де відпочивають та прогулюються люди. Дерева, які несуть загрозу для відвідувачів, особливо поблизу місць відпочинку дітей та літніх людей.

По кожному дереву, що підлягає ліквідації проводиться обстеження і надаються відповідні висновки та акти. Після чого проводиться обрізання аварійних гілок, або ж ліквідація аварійного стовбуру. Також проводять кронацію аби тим самим оздоровити дерева і розширити оглядовість території парку.
Усі спиляні стовбури та гілки передають на потреби військових, комунальних підприємств та за вимогою малозабезпеченим мешканцям громади.

Керівництво парку просить усіх, хто має активну позицію, щодо благоустрою громади допомагати не на словах, а на ділі облагороджувати «зелене серце» міста.

Джерело:

Loading

.