Міністерство соціального знущання

Багато років поспіль звертаюся до президентів та інших вищих можновладців з вимогами припинити випуск антинародної гадості під назвою закони та постанови Кабміну, від яких у людей тільки проблеми на кожному кроці, почати дотримуватися принципу верховенства права і перестати знущатися над людьми.

Поки що не доходить. Як видавали наскрізь бюрократичні й антиконституцїйні акти, так і далі штампують. А потім це «добро» ще множиться на хронічно протиправну позицію чиновника.

Черговий приклад.

Багатодітна сім‘я Світлани і Віталія Команів. Тринадцять дітей (!), із них тільки двоє нещодавно стали повнолітніми. До весни минулого року проживали у Братському районі Миколаївщини, ледь зводили кінці з кінцями на соціальну допомогу та власноруч вирощене в хліві й огороді.

Бо яка та «допомога»? Мізерна. А заробітки у батька були малі.

Переселилися у Первомайський район, Віталій став працювати у міцному агропідприємстві й добре заробляти …

Появилася надія на покращення матеріального стану…

Але найгуманніші в світі українські законодавці й чиновники з величезною турботою про людей постановили, що допомога малозабезпеченим призначається … лише на пів-року.

Кожні пів-року багатодітні сім’ї та інша біднота мають подавати декларації й довідки, письмово доказувати чиновнику, що не стали мільйонерами !

Це як оте регулярне «перекомісування» безногих, безруких, сліпих та інших людей з непоправною інвалідністю.

Щоразу через кожні пів-року право на отримання соц.допомоги ПРИПИНЯЄТЬСЯ, і Його Величність Чиновник має знову її ПРИЗНАЧАТИ !

Хто б сумнівався, що з призначенням не просто. Якщо припинення виплат стається без жодних проблем, у чиновника нема питань до закону, то з призначенням навпаки.

Тут посадовці-бюрократи бачать в законодавстві, яким вони послуговуються, суцільні складнощі, труднощі й перешкоди !

І чомусь всі вони звалюються не на Його Величність Чиновника та на ту сволоту, яка пише цю гадость під назвою законодавство, а на ні в чому не винних бідних і безпорадних людей!

Комани живуть на новому місці вже рік. Попри це, соціальну допомогу минулого року як в лютому, так і в серпні їм було призначено за попереднім місцем проживання, в Братському управлінні соцзахисту. Бо стати на облік у Первомайському соцзазхисті – страшна проблема. Для найграмотнішого у світі Первомайського «соц.захисника» у законодавстві постійно щось не на користь людини, щось не зростається, малозабезпечені люди якісь неправильні, «не соотвєтствують» вимогам Їх Величностей.

А скільки Комани намучилися з пропискою, оформленням дітей до школи, дитсадика, прикріпленням до сімейного лікаря, це ні в казці розказати, ні пером описати !

А тепер соц.допомогу сім‘я не отримує вже третій місяць – ніяк не можуть первомайські чиновники якусь крапку з комою правильно прочитати !

Коли Віталій Коман у сезон сільгоспробіт отримував високу заплату, соцдопомога опинилася під загрозою. Наступила осінь, потім зима, заробітки впали, а соц.допомога тим часом взагалі може бути скасована – бо дохід на члена сім‘ї рахується за попередні пів-року, коли зарплата була хороша !

Тут питання вже до голови Кабміну Денис Шмигаль та міністерки соцзахисту @Марина Лазебна – змініть негайно ці сволочні «порядки» !

Невже Ви не розумієте, як тяжко жити багатодітним сім‘ям та іншим малозабезпеченим людям !

Невже ви думаєте, що вони якимось дивом нема-нема та й розбагатіють наскільки, що їм вже не буде потрібна та жалюгідна допомога, яку ви призначаєте ?!

Будьте людьми, врешті решт !

Аркадій Корнацький

Loading

.