Кому війна, а кому накрадене ховати

Після того, як досі підконтрольні Авакову українські митники й прикордонники під наглядом “смотрящого” із МВС успішно (тобто завідомо безперешкодно) провели через кордон аваківських баблокур‘єрів Котвіцьких, а безсердечні угорські митники взяли й виявили у цих «біженців» 30 млн. валюти, до справи негайно долучилося найнезалежніше і найоб’єктивніше у світі (правда, теж підконтрольне Авакову) українське Державне бюро розслідувань (ДБР).

Найказковіше у світі слідство почалося, запасайтеся попкорном.

Нагадую, що у 2015 році Аваков відкрито «перекидав» через Котвіцького за кордон 40 млн.дол.  Звісно що ніхто йому за це навіть «айяйяй» не сказав і пальцем не погрозив – у тому числі сам «найсуворіший борець з корупцією» президент Порошенко.

Ніхто не відібрав у Авакова тих безумовно украдених із державного (народного) бюджету воюючої України коштів і не передав на зміцнення ЗСУ.

І скільки десятків таких «міжнародних валютних трансакцій» зробив Аваков за довгі роки грабежу бюджетів МВС, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Держслужби надзвичайних ситуацій та доброго десятка інших “кормушок” на кшталт Державної міграційноі служби, теж ніхто не поцікавився.  Всі лише трепетали перед “сильним міністром” і тихо заздрили …

Далі заголовок із ЗМД – засобів масової дезінформації:

“Жінка соратника Авакова вивезла в Угорщину валізи, набиті 30 млн доларів”

Ігор Котвіцький та Арсен Аваков, фото з відкритих джерел

Ігор Котвіцький та Арсен Аваков, фото з відкритих джерел

Після того, як українські митники і прикордонники благополучно  провели через кордон кур‘єрів Авакова з валютою, у контрабандистів стався неочікуваний облом. Чи то угорські  митники виявилися безсердечними бюрократами, чи то хтось дав їм наводку (що скоріш за все), але вони не зглянулися над нещасними українськими біженцями Котвіцькими, що їхали на скромному мікроавтобусі марки Опель.

І виявили у них кілька чемоданів контрабандної валюти.

Як тільки про це стало відомо організаторам баблотрафіка,тобто Авакову, Котвіцькому і «смотрящому» за кордоном із МВС, до справи було негайно долучено ДБР, яке спеціально «стояло на шухері».  Щоб не дай Боже не долучилося НАБУ – гроші-то стовідсотково корупційні…

Деталі: 14 березня на пункт “Вилок” Закарпатської митниці прибув мікроавтобус Opel Vivaro. За кермом, а також в якості одного з пасажирів були громадяни Угорщини. Пасажирками виявилися Анастасія Котвіцька та її мати Галина Кучер. Салон автобуса був набитий чемоданами з валютою.

 

 

Аркадій Корнацький 

 

Джерело

 

 

Loading

.