Що відбувалось під час пленарного засідання сесії Первомайської міської ради?

27 січня у Первомайську відбулось засідання чергової 25 сесії міської ради VIII скликання. На порядок денний було винесено близько п’яти десятків питань, що стосувались життєдіяльності громади.

На початку засідання до присутніх звернувся начальник Первомайського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолій Бичков. Він повідомив, від початку року на території України запрацював закон про основи національного спротиву. Тепер в кожному регіоні сформовано Сили територіальної оборони, які у разі загрози виконуватимуть певні завдання у межах своєї місцевості. Їхнім завданням є командування, навчання та погодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві та захищатимуть територію, де проживають.

Саме тому чоловік нагадав народним обранцям про обов`язкове проходження медогляду та наголосив на тому, що своїм прикладом вони мають показати усім, як готові захищати громаду не лише в міській раді, а й у польових умовах, якщо доведеться. І порадив усім, хто бажає записатись добровольцем, звертатись до Первомайського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою Герцена, 20.

Після виступу Анатолія Бичкова депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Народні обранці затвердили план роботи  Первомайської міської ради на І півріччя 2022 року. А також прийняли ряд адміністративно-організаційних питань щодо роботи управлінь міської ради.

Зазначимо, що з 38 депутатів 14 були відсутні на засіданні. Тому, під час голосування ряду земельних питань, щодо передачі земельних ділянок в безоплатну оренду не вистачало голосіва

Також стала незрозумілою позиція депутатів від «Європейської солідарності». Так, під час розгляду питань щодо надання землі в оренду, вони не голосували, або ж утримувались від голосування. Навіть після зауваження про те, що ці питання є нагальними для наповнення міського бюджету, ситуація не змінилась.

Та все ж, депутати розглянули усі питання з порядку денного, деякі з них відправили на доопрацювання.

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.