У Первомайську затвердили мережу автобусних маршрутів загального користування

14 січня у Первомайську відбулось засідання виконавчого комітету, під час якого було розглянуто близько трьох десятків питань, що стосуються життєдіяльності громади та її мешканців.

Так, одним із найперших розглянули питання про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування територіальної громади. Під час своєї доповіді начальник управління економічного розвитку Тетяна Зарицька розповіла присутнім про стан пасажирських перевезень в громаді та наявні проблеми цієї сфери.Вона повідомила, що наявна мережа міських автобусних маршрутів налічує 16 автобусних маршрутів звичайного режиму та 28 маршрутних таксі.

Через що вирішили розглянути та затвердити нову мережу автобусних маршрутів в Первомайській громаді?

Є декілька причин. Одна із найголовніших – що з 2008 року ця мережа не переглядалась та не оновлювалась. Багато маршрутів дублюється, а деякі маршрути просто числяться на папері, але фактично не здійснюються. До того ж Первомайська громада розширилась за рахунок об’єднання, тому потрібно розробити маршрути, які будуть обслуговувати всіх мешканців.

Членам виконавчого комітету запропонували затвердити нову мережу маршрутів, до якої входять 14 автобусних маршрутів, 12 маршрутних таксі і 5 приміських автобусів.

Це допоможе оптимізувати мережу, уникнути дублювання в маршрутах, розробити нові маршрути, такі як № 92 «Дитяча лікарня- АС»Голта»-с.Чаусове-2», а також швидше знайти перевізників на дану мережу пасажирських перевезень.

Вже проведена робота з перевізниками дала результат, щодо визначення маршрутів по обслуговуванню. Так на 4 напрямки вже заключені відповідні договори.

Лише на новий маршрут №92 Дитяча лікарня- АС «Голта»-с.Чаусове-2 тимчасово призначили перевізника. Конкурс по даному маршруту оголосять в березні.

Також на розгляд присутніх винесли маршрути, що обслуговуватимуть різні мікрорайони міста, як в звичайному режимі так і в режимі маршрутного таксі.

Прослухавши доповідь та ознайомившись з усіма документами, члени виконавчого комітету одноголосно підтримали проєкт рішення про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування міської територіальної громади. На їх думку, це питання є наразі одним із нагальних. Адже багатьом мешканцям громади доводиться долати десятки кілометрів, аби потрапити чи то на прийом до лікаря, чи то на візит до соціальної служби.

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.