Що необхідно знати абітурієнтам Миколаївщини про пробне ЗНО-2022?

На сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти триває реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні у 2022 році. Станом на десяте січня у Миколаївській області на пробний тест зареєстровані 370 абітурієнтів.

Про це розповів директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко.

Реєструватися на пробне ЗНО абітурієнти повинні на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти. Завершенням реєстрації є сплата за один або два тести. Ціна за один тест складає 300 гривень.

«Минулого року (2021 — ред.) ми проводили одну пробну сесію ЗНО. У 2022-му ми повертаємось знову до двох сесій пробного тестування. Це будуть останні дві суботи: 19 і 26 березня. У першу суботу – будуть тести з української мови, української мови та літератури й 26 березня, в другу суботу, тест з усіх інших предметів, з якими учасники бажають ознайомитись», — розповідає Максим Кирпенко.

За словами директора Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максима Кирпенка, участь у пробному ЗНО можуть брати не тільки одинадцятикласники.

«Десятикласники зможуть спробувати свої сили, потренуватись, подивитись, що їх очікує у наступному році, тому ми до цього процесу запрошуємо максимально широку аудиторію, щоб всі, хто планує складати основну сесію, всі, хто планує вступати до вищих навчальних закладів, спробували свої сили», — говорить Максим Кирпенко.

За словами директора Миколаївського юридичного ліцею Оксани Борисовець, в основному учні обирають українську мову та літературу, математику та історію України.

«Пробне ЗНО – це перший крок до підготовки до основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Вони зможуть познайомитись з процедурою проведення ЗНО. Для себе ще раз повторять, які потрібні документи. У нас є заняття додаткові, це після уроків і ми проводили в першому семестрі ділову гру, яка називалась зовнішнє незалежне оцінювання і навіть 10-ті класи, дивлячись на те, як учні грали, вони також попросили, щоб у другому семестрі для них ми провели таку ділову гру», — каже Оксана Борисовець.

Реєструється на пробне незалежне оцінювання учениця 11 класу юридичного ліцею Катерина Іщенко. Дівчина складатиме математику та історію України.

«Математика особисто для мене складна. А історія України, ну, хочеться переконатись, хочеться побачити свій результат. Подивитись, які в мене є недоліки, на що звернути увагу. Важливо відчути цю атмосферу. Пройти процедуру. Хоча в ліцеї у нас відбувається ділова гра в умовах наближених до ЗНО, але хочеться ще й пробне пройти», — каже Катерина Іщенко.

Реєстрація на пробне ЗНО триватиме до 22 січня. Після затверджуватимуть пункти складання тесту. Кожному абітурієнту прийде повідомлення до особистого кабінету за три тижні до дня проведення незалежного оцінювання.

Запрошення і перепустку абітурієнту потрібно роздрукувати з особистого кабінету. Потім з документом, що засвідчує особу, із запрошенням та перепусткою прийти до пункту складання ЗНО.

Джерело: Суспільне

Loading

.