У Мигії визрів конфлікт інтересів на грунті вибору секретаря сільради (Первомайск Инфо)

Вже другу сесію поспіль новобрана Мигійська сільрада не може обрати секретаря. На кандидатуру вчителя Наталії Кравчини, яку підтримало більшість депутатів під час першого засідання, голова села наклала вето. В своєму рішенні Світлана Почтаренко опиралась на те, що в претендента відсутній досвід роботи секретарем:

– Запропонована кандидатура є кваліфікованим спеціалістом в своїй галузі, але це не надає їй можливості займати посаду секретаря місцевого органу самоврядування.

Втім місцеві жителі переконані, що справа в іншому. Світлана Почтаренко переобрана на посаді сільського голови. І, на думку людей, не хоче мати на правою рукою нову людину, яка може стати на заваді в процесі «дерибану» безцінних земель над Бугом. Але говорити про це прямо мигійчани бояться, як самі кажуть «за таке хату спалять на другий день».

Подолати вето голови депутати спробували під час другої сесії, що відбулася 10 листопада. Журналістів, які прибули до сільради Світлана Почтаренко спробувала не впустити до зали в кращих чиновницьких традиціях. Представники ЗМІ своєю присутністю нібито впливають на результати голосування. Та й сесія теж нібито «закрита», хоч виявилось що це не так.
Питання вибору секретаря стояло першим у списку порядку денного. Подолати вето голови сільради депутати спробували відкритим голосуванням. Не вистачило 3 голосів з 10 необхідних. Одразу приступили до таємного голосування щодо кандидатури Людмили Носик, яка працювала секретарем за попереднього скликання. ЇЇ висуває сільський голова. Втім, фаворитка Світлани Почтаренко отримала лише сім голосів за та вісім проти. Сільський голова все ж впевнена, що переконає депутатів підтримати висунуту нею кандидатуру на наступній сесії. На цей час функції секретаря виконуватиме Людмила Носик, заявила Світлана Почтаренко:

– Одна кандидатура і друга кандидатура проголосовані двічі. Третій варіант, знову ж таки, буде йти за моєї пропозиції. Якщо ви її не підтримаєте, то будете висувати свою. Але я думаю, за цей час ми погодимо цю кандидатуру.

 

Loading

.