У Первомайську розглянуть питання підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення

У Первомайську на черговому засіданні виконавчого комітету мають розглянути питання підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті міської ради за 10 січня 2022 року.

В проєкті зазначається, що КП «Первомайськводоканал» пропонують встановити такі тарифи:

–         на послуги з централізованого водопостачання для населення, бюджетних установ і організацій, інших споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання в розмірі 40,50 грн за один кубічний метр, з ПДВ;

–         на послуги з централізованого водовідведення для населення, бюджетних установ і організацій, інших споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водовідведення в розмірі 29,0 грн за один кубічний метр, з ПДВ;

–         на послуги з постачання неочищеної (технічної) води — 21,0 грн за один кубічний метр, з ПДВ.

Тобто мешканцям багатоповерхівок, а також тим абонентам, будинки яких підключені до централізованого водовідведення доведеться заплатити 69,50 грн за 1 куб.

Вода є для Первомайська найболючішою проблемою, а водоканал потребує особливої уваги з боку місцевої влади. Адже за кількістю звернень, якістю та стабільністю подання води випереджають всі інші питання серед населення. Чи варто піднімати тарифи чи краще більш доцільно прорахувати потрібну для впровадження економічних технологій суму, аніж щоразу сподіватися на населення, щоб погасити борги за електроенергію, вирішуватиме виконком.

Отож, чергове засідання виконавчого комітету Первомайської міської ради відбудеться 14 січня. Комунальне підприємство «Первомайськводоканал» у разі прийняття рішення уповноважать повідомити споживачів про зміну розміру тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та ввести їх в дію з 1 лютого 2022 року.

 

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.