У Первомайську планують змінити вартість харчування в дитячих садочках

Під час чергового засідання виконавчого комітету Первомайської міської ради, що відбудеться 14 січня 2022 року, мають розглянути питання щодо встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах міста.

Як зазначено в проєкті рішення, з 17 січня поточного року має змінитися вартість харчування в дитячих садочках. Відповідно вартість харчування одного дітодня у ДНЗ міста – в межах  47-50 грн., а у санаторному ДНЗ №11 до 55,0 грн, у ДНЗ №14, 25 (з чотириразовим харчуванням) –  50-52 грн.

Плата за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах міста для батьків або осіб, які їх замінюють, з 17 лютого поточного року становитиме до 60% від вартості харчування: для дітей віком до 3-х років та дітей, які знаходяться на дієтичному харчуванні –  28 грн. 20 коп., 3 роки і старше – 30 грн. 00 коп.

Проте, як акцентували представники міської влади, плата нараховується виключно за ті дні, коли дитина фактично знаходилась у садочку.

Деякі мешканці Первомайської громади мають пільги при сплаті за харчування дітей у садочках. До них належать сім’ї, які мають трьох і більше дітей, – вони сплачують 50% від повної вартості.

Рішенням також передбачено звільнення від оплати за харчування на 100% дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку у групах спеціального призначення ДНЗ № 5, 25; санаторного дошкільного закладу № 11;; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей учасників війни, учасників бойових дій, ветеранів війни, інвалідів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей із малозабезпечених сімей; дітей, переміщених із тимчасово окупованих територій та зони проведення антитерористичних дій; дітей бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України; а також дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

До речі, прогулювати комунальні садочки без вагомих приводів не рекомендуємо. Нагадаємо, що згідно зі змінами, внесеними до законодавства у 2021 році, дитину можуть відрахувати з дошкільного навчального закладу у разі невідвідування його протягом двох місяців підряд без поважних причин. Раніше місця зберігалися за дітьми попри будь-які терміни пропусків.

 

Підготувала Соломія Бояр

Loading

.