В Первомайську запустили 50.000 одиниць малька в озеро мікрорайону “Фрегат” (Первомайск Инфо)

3В без малого «мертве» озеро в мікрорайоні «Фрегат» вдихнули нове життя. Дмитро Малішевський, кандидат на посаду міського голови Первомайська, ініціював зариблення водоймища. 20 жовтня в озеро було запущено малька коропа та карася в кількості близько 200 кілограмів, а це майже 50 000 маленьких рибок.
Цей вчинок, безумовно, заслуговує на увагу, оскільки візит на озеро з вудкою нарешті набуде змісту. Щоправда, виросте риба до осені наступного року, тому не варто знищувати малька вже зараз. Зариблення також оздоровить стан водойми, наповнить його життям. В комплексі все це забезпечить гідний рівень дозвілля як рибалкам, так і бажаючим просто відпочити на березі чистого, «живого» озера.


Акція відбулася без зайвого пафосу чи помпезності. Очевидцями зариблення, ініційованого Дмитром Петровичем, стали лише кілька випадкових перехожих. Побаченому чоловіки дали виключно позитивну оцінку:

-Раніше ніколи не приходив сюди рибалити, а тепер буду приходить, тому що бачу, що мальок запущений. В наступному році вже прийду сюди на рибалку. Люди приходять сюди відпочивати, взяли собі вудочку, взяли з собою внука, взяли з собою сина, прийшли і порибалили – це дуже важлива справа,- поділився Евген Чернецкий.

Зариблення водойми – акція не одноразова, розповів її ініціатор Дмитро Малішевський. Це вимога сьогодення, яку треба здійснювати, що б мати здорову екологію та умови для гідного дозвілля. В найближчих планах запуск малька в річку Південний Буг. Турбуватися про водойми Первомайська Дмитро Петрович обіцяє і перебуваючи на посаді міського голови:

-Ми разом з командою, з якою ми працюємо і йдемо на вибори, зарибили ставок в мікрорайоні “Фрегат”. Купили малька, привезли й запустили в цей ставок, щоб діти, жителі «Фрегата» могли через рік, пів року прийти сюди, половити рибу, відпочити. Коли в озері є риба в ньому є життя, водойма стає чистішою, люди відносяться до неї зовсім по іншому. Я гадаю, що цю акцію ми зробимо не тільки на цьому озері, а також і на річці Південний Буг. Також будемо продовжувати ці традиції. Оскільки ми живемо в місті, де є річки, то потрібно піклуватись щоб ці річки постійно зариблювати. Беріть вудочку, ловіть рибу. Це задоволення. А вбивати електровудочкою це погано. На посаді міського голови, я буду робити все, щоб вибивання риби в наших водоймах не було, – заявив кандидат в мери Дмитро Малішевський.

1 2

Loading

.