У Первомайську довірлива мешканка позбулася сорока п’яти тисяч гривень

До чергової частини Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області звернулась 64-річна місцева мешканка із заявою про вчинення відносно неї шахрайських дій.

Заявниця розповіла правоохоронцям, що близько 04.00 години ранку на її мобільний телефон зателефонував незнайомець. Чоловік, представившись працівником міліції, повідомив, що її зять скоїв злочин.  Телефонний співрозмовник  запропонував вирішити питання щодо не притягнення родича заявниці до кримінальній відповідальності за певну плату. Жінка погодилась на умови шахрая та домовилась про передачу 45 тисяч гривень, які вона віддала водію автомобіля  таксі. Як потім з’ясувалось, керманич відвіз гроші незнайомцю, який замовив дану «послугу» по телефону.

Слідчим відділенням Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу  до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  громадських  робіт на строк до двохсот сорока  годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Вживаються заходи щодо встановлення особи зловмисника.

Прикмети шахрая: зріст 170 см, на вигляд 20-25- років, волосся коротке, темне.

Був одягнений:  куртка та брюки чорного кольору.

Правоохоронці звертаються з проханням до громадян, які володіють інформацією про особу зловмисника або його місцезнаходження, повідомляти до Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області за адресою м. Первомайськ,вул. Грушевського,29, тел.  (05161) 4-22-02, 0632825329, 102.

Шановні громадяни!

Первомайський МВ УМВС України в Миколаївській області  звертається до вас з проханням, якщо вам телефонують невідомі люди, які представляються працівниками міліції і вимагають гроші, негайно телефонуйте на номер «102». Також попередьте своїх родичів та знайомих про можливі випадки шахрайства. Переконайте їх ні в якому разі не довіряти незнайомим людям, а тим більше, не віддавати і не перераховувати гроші.

 

Первомайський МВ УМВС України в Миколаївській області

 

Loading

.