Колектив Кривоозерського ліцею визначився з кандидатурою директора (Первомайск Инфо)

15 жовтня, під час загальних зборів працівників Кривоозерського аграрного ліцею, відбулося обрання кандидатури на пост директора навчального закладу. Процедура проводилася шляхом таємного голосування. До квітня цього року посаду займав Анатолій Смеричевський, з яким Міністерство освіти розірвало угоду через виявлені порушення трудового контракту.

Вимоги до претендентів на пост директора включали в себе українське громадянство, повна вища освіта та досвід перебування на керівних посадах не менше трьох років .

На дану посаду свої кандидатури висунули 5 осіб. Один з претендентів зійшов ще на початку дистанції. А ще один, екс-голова Кривоозерської РДА Олег Коваль,вже під час зборів заявив, що відмовляється від участі у виборах на користь працівників ліцею:

– Я знімаю свою кандидатуру. Ви маєте обрати керівника із власного колективу, який повинен знати, розуміти всі проблемні питання до останнього гвинтика. Який повинен стояти перед вами, і нести відповідальність за кожного з вас.

Ще один претендент, колишній начальник місцевого відділу освіти, Анатолій Бунь на збори не з’явився. А пізніше і не отримав жодного голосу від працівників ліцею. Основними претендентами залишилися старший майстер ліцею Людмила Бойко та Сергій Стоцький, який звільнився з ліцею в 2013 році.
По результатам голосування у Людмили Бойко 78 голосів, У Сергія Стоцького 44. Особу Людмили Бойко деякі працівники ліцею називають ставленицею екс-директора Смеричевського. Вона, як кандидат, не зовсім відповідає поставленим вимогам, оскільки має лише 2 з необхідних 3 років стажу на керівній посаді. Але цей факт може бути не визначальним, заявила представники департаменту освіти.

– Я ось зараз розмовляла з нашим юрисконсультом, вона сказала, що це не виграє дуже значної ролі, що є два роки. Але це факт.

Вибори директора ліцею є дорадчими. Основне рішення прийматиметься під час кадрової комісії в департаменті спільно з представниками трудового колективу. Визначатимуться між Бойко та Стоцьким. Процедура повинна відбутися в десятиденний термін, повідомила головний спеціаліст Департаменту освіти Наталія Баранова:

– Там також задаватимуться членами комісії питання. І, остаточно, таємним голосуванням, я сподіваюся, звичайно, буде визначено кандидатуру. Потім департамент зробить подання до Міністерства. Остаточне рішення приймає Міністерство освіти.

Loading

.