Аферисти не припиняють “дарувати” автомобілі

За виграш віртуального автомобіля чоловік віддав шахраям 11 тисяч гривень.

До чергової частини Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області звернувся 39-річний місцевий мешканець із заявою про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його грошима.

Заявник розповів правоохоронцям, що на його мобільний телефон надійшло СМС-повідомлення про виграш престижного автомобіля. В повідомленні додавався телефонний номер, за яким було потрібно уточнити всі деталі отримання призу.

Під час телефонної розмови, менеджер запитав «переможця», що він хотів би отримати: автівку чи готівку. Не довго думаючи,  чоловік вирішив забрати свій виграш грошима, але для цього йому потрібно було сплатити 1% від вартості автомобіля, сума якого склала 11 тисяч гривень для оформлення належних документів.

Повіривши шахраям, чоловік перерахував необхідну суму на рахунок зловмисників та став чекати на повідомлення, де можна отримати призові гроші.  Не дочекавшись відповіді, почав телефонувати сам, але організатори «розіграшу» перестали відповідати на телефонні дзвінки. Здогадавшись, що його ошукали,  39-річний чоловік звернувся за допомогою до  міліції.

Слідчим відділенням Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу  до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  громадських  робіт на строк до двохсот сорока  годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Вживаються заходи щодо встановлення особи зловмисника.

Первомайський МВ УМВС України в Миколаївській області

Раніше Pervomaisk.Info детально писав про схожий випадок.

 

Loading

.