У Первомайську освятили землю на якій збудують церкву Київського патріархату (Первомайк Инфо)

У Первомайську зроблено перший крок для будівництва першої у місті церкви Київського патріархату. У неділю, 4 жовтня відбулося освячення землі, на якій зведуть храм святого Михаїла. Церемонію закопання Хреста проводив Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир.


Священнослужителі саме повернулися з села Софіївка, Первомайського району. Там відбулося освячення престолу новозбудованого храму Пресвятої Покрови, будівництво якого тривало 2 роки. Як розповів отець Володимир, настоятель майбутнього храму, саме численні звернення прихожан спонукали його взятися за покладання церкви у Первомайську:

– Я згодився, бо я для того і покликаний для того щоб будувати, творити. Я залюбки погодився, хоча і знаю що це будуть великі випробування, великі спотикальні камені інших людей, але з милістю Божою ми дійдемо кінцевої мети.

На місці, де будуватиметься храм, ще недавно був пустир. Але, за короткий час, спільними зусиллями священнослужителів, громади та меценатів вже сьогодні тут здійснюється перший релігійний обряд. Це результат небайдужості багатьох людей, які відгукнулися на прохання допомогти церкві, розповідає отець Володимир. Одним з перших став народний депутат Аркадій Корнацький, який надав техніку для очищення пустиря, та вивезення сміття.
Освячення хреста на місці майбутнього храму не обійшли своєю увагою і представники міської громади. Катерина Коровкіна разом з родиною вже більше року є прихожанами церкви київського патріархату. Раніше, розповідає, не розрізняли різниці між релігійними течіями. Але в світлі останніх подій віддає перевагу київській церкві. І таких людей у первомайську багато, переконана жінка:

– Я знаю людей, які будуть приходити до храмів Київського патріархату. І знаю тих, які негативно відносяться, можливо не до храмів, а до деяких священників Московського патріархату, які ведуть недоречну пропаганду на території України на даний час.

Серед присутніх на церемонії кандидат на посаду міського голови Дмитро Малішевський. До церкви, говорить, ходить за покликом душі. А сьогодні не зміг стояти осторонь знакової для міста події, оскільки у жителів Первомайська з’являється ключове право вибору, яке стоїть в основі розвитку суспільства:

– Якщо люди оберуть мене на цю посаду, я буду завжди стояти на стороні закону. На стороні того, що жителі міста самі будуть приймати рішення що робити, що будувати, як жити. При злагодженій думці і рішеннях людей в нашому місті все буде добре. І в місті буде спокій, порядок.

Скільки пройде часу з моменту закладання хреста до зведення храму, настоятель прогнозувати не береться. Однак, за бажання громади, на освяченому місці вже можуть відбуватися молебні, освячення води та інші релігійні ритуали українською мовою, підкреслив Митрополит Володимир.

– Наш український народ має право молитися на рідній мові. Як і всі інші народи – молдовани, грузини, японці. Європа вся молиться на своїй рідній мові, для того щоб краще розуміти те, чого навчає нас Господь. І тому Господь в п’ятдесятий день після Воскресіння зіслав Духа Господнього на апостолів. І вони отримали Дар мов, які в той час були. Тому й наш народ має це право молитися , бо хто заперечує цьому, той іде проти Духа Святого.

Loading

.