Студенти-аграрії з ознайомчою екскурсією відвідали “Агрофірму Корнацьких” (Первомайск Инфо)

Для студентів Мигіївського аграрного коледжу провели екскурсію «Агрофірмою Корнацьких». Знайомство з сільгосппідприємством розпочалося зі стайні. Тут утримують коней англійської скакової породи. На рахунку «Конезаводу Корнацьких» лише в цьому році приз «Еліт», приз «Зухвалого», головний приз дворічних кобил та чемпіон породи. А студенти саме вивчають «Конярство», тому їм надали практично унікальну можливість тісно поспілкуватися з кіньми легендарної породи.

 

– Ми вивчаємо коней, їх конституцію, екстер’єр. Ми приїхали на коне завод щоб подивитися на професійних коней інших порід, щоб побільше про них дізнатися, – розповідає студентка коледжу Юлія.

Для майбутніх випускників аграрного коледжу робота з тваринами має бути звичною справою. Попри це, дехто зі студентів вперше так близько познайомився з кіньми:

–Я вперше в житті доторкнулася до справжнього коня. Емоцій не передати словами. Вони чудові, ділиться враженнями Анжела, студентка другого курсу.

Студенти завжди залишаються враженими візитом на коне завод, розповідає викладач коледжу Наталія Тофан. Лише тут вони можуть не в теорії, а на практиці побачити як доглядають за кіньми. В яким умовах знаходяться породисті тварини. Така взаємодія сільгосппідприємства та керівництва навчального закладу вже стала традиційною:

– Мы всегда едем с такой целью, что бы студенты увидели этих спортивных лошадей. Что бы им рассказали про эти породы. Увидели как, в самом деле, происходит кормление. По теории это одно рассказываем, а приезжаем – здесь совершенно другое.

Молоді люди ще б довго милувалися кіньми, та на них чекала ще одна частина екскурсії.. На тракторній бригаді «Агрофірми Корнацьких», куди приїхали майбутні агрономи, саме закінчують ремонтувати бронетранспортер. Тому цей військовий об’єкт одразу став центром загальної уваги. Після численних «селфі» та колективних фото студенти переключилися на аграрну техніку. З автопарком сільгосппідприємства знайомив керуючий відділом Сергій Костенко:

– Зараз вся нова техніка приходить: бюллера, комбайни «Claas», які за зміну можуть зібрати 40-45 гектар. Посівні агрегати, що можуть посіяти до 150 гектар за зміну.

В складі групи студентів Андрій Шелест. З сільгосптехнікою хлопець знайомий, бо має батька – агронома, стопами якого пішов. В побаченому найбільше ціну високу продуктивність:

– Ну дійсно, подивитись навіть на ті ж диски. В дисків є очищувачі. Тобто роботи виконується вдвічі більше ніж зі звичайними, – резюмує парубок.

Візити на агрофірму доводять свою практичну користь. Майбутні спеціалісти – аграрії вже готуються застосувати побачене на власному досвіді, розповідає Діана, студентка 4 курсу:

– Найбільше в моїй спеціальності можна використати відношення, догляд з яким ми ознайомились на коне заводі. Нам розповіли як за тваринами доглядати, як їх утримувати. Дуже цікаво і для мене це дуже вагомі знання.

Loading

.