Пійманий на махінаціях директор Кривоозерського ПАЛ остаточно звільнений – апеляція (Первомайск Инфо)

Миколаївський апеляційний суд відмінив рішення Кривоозерського суду, що відновив на посаді звільненого раніше директора Кривоозерського аграрного ліцею. Остаточне слухання відбулося у середу, 16 вересня.
Розриваючи контракт з, тепер екс-директором Анатолієм Смеричевським, Міністерство освіти опиралося на зафіксовані факти фінансових порушень. А також махінації з видачею дипломів про спеціальну освіту. Мається на увазі інцидент з чотирма студентами, які були випущені з аграрного ліцею, але не отримали дипломів через відсутність виробничої практики. А через чотири роки вони отримали свої дипломи, шляхом допущення до здачі екзаменів. Студентам видали документи датовані тим роком, яким вони закінчили навчання. Дипломи, які мали б бути знищені, просто «чекали» на своїх власників.


Захист Смеричевського ці порушення вважав недійсними, оскільки вони відбулися в період дії попереднього контракту. Представник міносвіти наголошувала, що між підписанням контрактів Смеричевський не звільнявся, а тому несе відповідальність.
До речі, захист Смеричевського подав зустрічну апеляцію. Екс-директор вимагав виплатити йому моральний збиток в розмірі 5000 гривень, в чому відмовив суд першої інстанції.
Все ж, апеляція в повному обсязі відмінила рішення Кривоозерського суду, визнавши звільнення Смеричевського законним. Екс-директор заявив, що продовжить боротися за посаду. А працівники ліцею покидали залу суду переповнені почуттів.

Loading…

Loading

.