На одержувачів субсидій чекають перевірки: у Мінсоцполітики пояснили механізм

Субсидіантів завжди перевіряють. Сховатися від перевірочних органів нема сенсу— додому вони не прийдуть. Перевірки будуть проводитись в автоматичному режимі. Це компетенція Національної соціальної сервісної служби. Про це повідомила Міністр соц. політики Марина Лазебна.

Інтерв’ю з чиновницею оприлюднило видання The Page. Для проведення перевірок використовуватиметься ризик-орієнтований підхід. Це певна система з управління ризиками та вжиття відповідних для їх мінімізації заходів. «Перевірками з різних держреєстрів займатиметься Національна соціальна сервісна служба. Але вона, як і Міністерство фінансів, не ходитиме із перевірками по квартирах. Роботу буде максимально автоматизовано із застосуванням ризик-орієнтованого підходу», – повідомила Лазебна.

Міністерка запевняє, що переважна більшість  отримувачів субсидій надають достовірну інформацію про себе. «Суттєві розбіжності виявляються лише у 7% рекомендацій Мінфіну щодо результатів таких перевірок. Люди знають, що зазначені ними відомості будуть перевірені, тож намагаються правильно заповнювати декларації», – сказала вона. Водночас чиновниця зазначила, що найчастіше у деклараціях не повідомляють про покупки, вартість яких перевищує 50 тис. грн. З’ясовується це під час роботи з даними банків.

Джерело: видання The Page

Loading

.