Що думають батьки та школярі про введення дистанційки у Первомайську?

З 1 листопада школи Первомайської громади перейшли на дистанційну форму навчання. Таке рішення було прийнято комісією ТБНС у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в місті. Адже за останній тиждень жовтня у Первомайську зафіксовано 212 нових випадків захворювання коронавірусом, серед яких 36 – діти. Невтішна статистика і з сезонними захворюваннями на ГРВІ та грип. 

Крім цього, не всі педагоги навчальних закладів міста вакцинувалися, як того вимагає Постанова Кабінету Міністрів України №1236. 

За словами начальника управління освіти Первомайської міської ради  Галини Остапенко, пік захворювання як сезонними хворобами так і ковідом,  медики прогнозують на середину листопада.Тому комісією було прийнято рішення про перехід учнів 5-11 класів на дистанційну форму навчання до 1 грудня. Але, якщо ситуація зміниться на краще, то школярі зможуть раніше вийти в офлайн режим.

     Журналісти вирішили дізнатись, що думають батьки та школярі про введення дистанційки  та з якими труднощами вони зіткнулися.

       «Найважче звикнути до того, що в 5-класі кожен предмет викладає окремий педагог і доводиться швидко переключатися між різними платформами і мережами, а іноді ще й інтернет барахлить. Дуже важко. А ще потрібно працювати, а не лише слідкувати, чи зробила донька уроки, чи встигла включитися в визначений вчителем час. Дуже хочу, щоб це закінчилося»

                                        Олена Б., мати 5-класниці.

     «Як на мене, тут є і плюси, і мінуси. Плюс, мабуть, у тому що я знаю усі заняття, завдання і намагаюсь їх виконувати разом із синочком. Тобто, в нього немає таємниць від мене, навіть у спілкуванні з однокласниками. Але, є величезний мінус: поскільки я працюю, то доводиться формувати свій графік заздалегідь, а це, з моє роботою, на жаль, неможливо»

                                                  Вікторія С, мати 5-класника.

      «Вважаю, ліпше вчитися у школі, тоді на слух краще сприймаєш інформацію, а коли щось не розумієш, можеш підійти після уроку й перепитати вчителя та отримати пояснення».

                                                      Анастасія, учениця 8-го класу.

     «Я навчаюсь у 10-класі, а ще в мене є сестричка 7-класниця. Нам доводиться ділити один комп’ютер, добре що в мене є планшет, але ж це не зручно. Сподіваюсь, що дистанційку не будуть продовжувати, як в минулому році, а то, дійсно, ЗНО не здам», – говорить Надія К., учениця 10-класу.

     Загалом опитування показало, школярі та батьки у Первомайську із розумінням ставляться до вимушеного переходу на дистанційне навчання. З огляду ситуацію, що склалася, більшість опитаних підтримує таке рішення, але, все ж сподіваються, що діти в найближчий час таки зможуть відвідувати навчальні та позашкільні заклади,  як і раніше.

 

Матеріал підготувала Соломія Бояр

Loading

.