Первомайські освітяни присвятили сайт Миколі Вінграновському

Первомайські освітяни ще 5 років тому створили сайт, присвячений життю та творчості Миколи Вінграновського. Які матеріали доступні читачеві та чим він зацікавить? 

Через місяць, 7 листопада 2021 року, країна вшановуватиме пам’ять видатного українця — геніального поета, письменника, режисера, сценариста, актора, громадського діяча, яскравого представника плеяди шістдесятників Миколи Степановича Вінграновського. Мине 85 років від дня його народження.

Відбудуться літературні зустрічі, виставки, вечори пам’яті. Згадуватимуть нашого видатного земляка у школах і письменницьких спільнотах, бібліотеках та музеях. Про те, щоб можна було швидко знайти всю необхідну інформацію про Миколу Вінграновського, подбали освітяни. Первомайські педагоги Анастасія Рябикіна, Антон Рябикін, Ірина Гримач, Вікторія Аркушенко, Ганна Іванова та Світлана Криворученко 5 років тому, до 80-річчя від дня народження поета, виконали колосальну роботу і створили сайт, присвячений поетові, де зібрана і систематизована майже вся наявна на той час інформація, в тому числі з інтернету.

Директор Центру професійного розвитку педпрацівників Анастасія Рябикіна розповідає: «Сайт був створений до 80-річчя з дня народження Миколи Степановича Вінграновського і розрахований на педагогів, але матеріали стануть у пригоді учням, студентам, науковцям, краєзнавцям, всім, хто цікавиться творчістю Миколи Вінграновського».

На сайті «Миколі Вінграновському — 80» є 9 розділів:

Тут ви знайдете посилання на опубліковані поезію, оповідання, повісті й романи Миколи Вінграновського; твори у виконанні автора, пісні на слова Вінграновського і твори митця, які читають відомі українці та багато іншого.

«Фотогалерея» містить 63 світлини Миколи Вінграновського, а в розділі «Первомайськ вшановує славетного земляка» можна почути хорове читання поезій Вінграновського учнями шкіл Первомайська, переглянути поетичний марафон до 80-ліття з дня його народження, вечори пам’яті Миколи Вінграновського та здійснити заочну екскурсію музеєм Первомайської гімназії №10 імені Миколи Вінграновського.

На день підготовки статті сайт мав 20 913 переглядів, він буде оновлений до 85-ї річниці від дня народження Миколи Вінграновського. Тож заходьте, користуйтеся!

Художній фільм «Сіроманець» за твором Миколи Вінграновського. Режисер-постановник Петро Марусик, 1989 рік

Джерело: thegard.city

Loading

.