У Первомайську готують до відкриття музей великого митця – Миколи Степановича Вінграновського

Шановні Первомайчани, це новина про наше місто і наш край!!! А також про те, що зовсім скоро відбудеться подія, важлива не лише для нас, але й для всіх українців, небайдужих до поетичного слова і культурної спадщини великого митця – Миколи Степановича Вінграновського, нашого земляка! Цією подією стане відкриття Музею Вінграновського у Первомайську.

18 вересня, коли у Первомайську вирувало свято з нагоди 345-річчя з дня утворення, в приміщенні музею кипіла робота. Андріана Біла, гостя з Києва, передавала до бібліотечного фонду книги, які невдовзі стануть доступними відвідувачам цього яскравого артпростору. Дослідниця творчості нашого земляка, наукова консультантка музею, нині завершує роботу разом з первомайськими митцями.
Вже можна говорити про створення сучасного музейного комплексу – справжнього інтелектуального і культурного осередку! Зробити його живим, пульсуючим, надихаючим – спільне завдання як креативної команди, так і усіх небайдужих земляків Миколи Степановича Вінграновського.
Цю велику мрію послідовно втілює в життя Корнацький Аркадій Олексійович, який ініціював створення музею, фінансує цей проєкт і вболіває за кожен крок його становлення.
Сподіваюсь, що музейний комплекс Вінграновського, разом з іншими культурними об’єктами, стане візитівкою міста, приваблюватиме всіх небайдужих до творчого спадку нашого геніального Вінграна!
Гостя з Києва поділилася у соціальних мережах своїми враженнями від Первомайщини, а також світлинами з майбутнього музею.
“Поки ви всі в Галичину на BookForum – я до південних степів, на Миколаївщину.
Не полишаю своє філологічне альтер-еґо і продовжую творити культуру. 🎨🎼
Разом із первомайськими митцями ми нарешті завершуємо роботу над Арт-хабом Вінграновського на його батьківщині – у Первомайську. Бо вже зовсім скоро у Миколи Степановича поважний ювілей. 7 листопада йому 85.
Сьогодні у Первомайську вже можна відвідати новеньку інтеґентно ошатну кав’ярню Вінграновського, а зовсім скоро – і скуштувати там страви, які він любив. ☕️
Працюємо далі над кінолекторієм і навіть сквериком імені Поета. Буде чарівно. 🌳
Надихає первомайська земля. Очевидно, так вона й чарувала Вінграна – на його поетичні словеса.
На полях ще соняшники крутяться обважнілими голівками,
подекуди вже скошена неозора земля – ген до видколу. Майже над землею висять хмари – так низько, що й не віриться. Раз по раз цю землю прорізує синь – то Бугу Південного, то Синюхи.
Хочеться загубитися в цих степах. І втекти – як любив тікати Вінграновський. Від залізної руки города”, – написала Адріана Біла

Loading

.