Вищі органи влади знищують село, тому селяни мають підніматися на спротив

18 вересня в сільському Будинку культури села Чаусово-2 відбулися збори громадян, мешканців села. Ініціаторами зборів виступили Чаусянський сільський голова Аркадій Корнацький і депутати Чаусянської сільради. Громада села має обов’язково збиратися хоча б раз на рік, аби вирішувати громадою суспільно-важливі для села питання.

На початку зібрання було обрано голову та секретаря зборів. лічильну комісію. Головуючим було обрано Корнацького.

На порядок денний було винесено три питання.

Порядок денний:

1 Про діяльність сільського голови і сільської ради

2 Майнові, земельні та релігійні питання.

3 Різне.

Під час розгляду першого питання сільський голова розповів присутнім про те, що наразі ведуться судові справи з приводу незаконної відмови державного реєстратора у внесенні відомостей до Держреєстру юриличних осіб щодо сільського голови Чаусово-2. . Аркадій Олексійович нагадав, що ще 29 серпня минулого року під час чергових загальних зборів села, громадою було вирішено не визнавати створення ОТГ, не передавати майно, землю та документацію фіктивним та антиконституційним «об’єднаним громадам». Крім того чаусянами було вирішено зберегти сільську раду. Тому 25 жовтня саме у Чаусово-2 відбулись чергові, єдині на всю країну законні, конституційні вибори.

Сільський голова також повідомив людям, що юридична робота ведеться і всі незаконні рішення у відмові у реєстрації сільської ради оскаржені і справа частково виграна. Суд змушує держреєстратора повторно розглянути заяву і винести по ній законне рішення.

Фактична робота по забезпеченню нормальної життєдіяльності села також ведеться. Сільська рада діє і вона повноважна. Невдовзі буде сформований виконавчий комітет, його створення гальмувалось через віддтягування часу держреєстраторами.

Також на зборах не менш важливим виявилось питання землі та майна. Сільський голова назвав ряд об’єктів, такі як приміщення сільськоъ ради, дитячого садочка, клубу, церкви де необхідно провести реконструкцію та ремонт.

Чаусяни одноголосо проголосували за те, щоб зберегти майно в колективній власності, та надати Корнацьким право провести капітальний ремонт усіх будівель, в тому числі відреставрувати понівечену в минулі роки церкву.

Крім того, Аркадій Олексійович наголосив та ще раз нагадав місцевим мешканцям про те, що майно і земля що знаходиться на території села Чаусово-2 належить громаді, а не ОТГ. І розпоряджатися і нести відповідальність за його збереження мають місцеві мешканці.

Також сільський голова нагадав людям про землю Він в черговий раз попросив людей не затягувати з оформленням землі та ділянок. Адже поки діє Первомайська ОТГ під юристикцією якої наразі знаходиться село, земля може бути відданна будь-кому. Через що чаусяни можуть просто залишитись без землі та майна.

Також він запропонував мешканцям села створити реальну сільську Чаусянську парфіяльну громаду, оскільки священнослужителі московського патріархату свого часу створили фіктивну Чаусянську Хрестовоздвиженську парафіяльну громаду, не із мешканців села, а з мешканців Первомайська та інших населених пунктів. Таким чином інтереси чаусянської громади не лише не взяли до уваги, а відверто проігнорували їх. Адже наразі громада прагне, аби в їх місцевій церкві, що належить громаді, правили священнослужителі Київського патріархату.

Аркадій Олексійович нагадав, що вже 10 років тому громада прийняла майбутній статут та відповідну документацію для створення місцевої парафіяльної громади. Та їх не було зареєстровано.

Тому сільський голова попросив повторно людей проголосувати та прийняти статутні документи, аби знову подати на реєстрацію справжньої Чаусянської сільської парафіяльної громади. І вже потім, коли вона буде зареєстрована обрати на загальних зборах всі її керівні органи. З пропозицією головуючого погодились усі присутні у залі, і підтвердили це своїм голосуванням.

На всі порушені на зборах громадян питання, Чаусянським сільським головою Аркадієм Корнацьким було надано вичерпні відповіді, а ті, які потребують часу для розгляду та виконання, були прийняті до уваги з метою подальшого їх вирішення.

Крім того, мешканцям села нагадали про загальне прибирання біля своїх садиб. Адже хазяїном потрібно бути не лише у себе в домі, а й біля нього. Тим паче в селі проводять ремонт доріг, і потрібно аби дорожнє полотно було очищене від сміття, бур’янів та заростей. Це набагато полегшить проведення робіт, а також зекономить час ремонтникам.

Наостанок очільник села побажав всім присутнім бути згуртованими, ініціативними і разом дбати про рідне село.

Loading

.