У Первомайську школярі знімали на відео, як б’ють їхнього однокласника

Ювенальна поліція радить батькам частіше спілкуватись зі своїми дітьми, будувати довірливі стосунки, цікавитись шкільним життям, приділяти більше уваги психологічному стану дитини та спонукати до ввічливого ставлення до однолітків. Адже дитячі конфлікти іноді можуть мати серйозні наслідки та призвести аж до кримінальної відповідальності.

У поліцію надійшло повідомлення від матері дев’ятикласника, учня первомайського ліцею, про те, що вона отримала відео побиття її сина однокласником. Одразу ювенальні поліцейські прибули у навчальний заклад та поспілкувались із дітьми, адміністрацією ліцею та батьками обох сторін. Згодом відео інциденту з’явилось і мережі інтернет.

За бійку на батьків одного з учнів правоохоронці склали адмінматеріали за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», а також провели профілактичні бесіди із ліцеїстами, які не припинили конфлікт, а натомість почали все фільмувати на відео з подальшим розповсюдженням.

Крім того, поліцейські спільно з управлінням у справах дітей Первомайської міської ради ініціювали засідання колегії, на якій аналізуватимуть причини і обставини події та визначатимуть заходи з недопущення подібних ситуацій у подальшому.

 

Loading

.