Первомайська прокуратура: було доведено недійсність результатів  переговорної процедури закупівлі

Первомайською окружною прокуратурою у травні 2020 року до Господарського суду Миколаївської області подано позовну заяву в інтересах держави до селищної ради та суб’єкта підприємницької діяльності про визнання недійсними результатів  переговорної процедури закупівлі та укладеного договору про закупівлю на суму понад 11 млн грн.

Так, за ініціативи прокурора Держаудитслужбою встановлено, що органом місцевого самоврядування з порушенням вимог законодавства, безпідставно було проведено переговорну процедуру закупівлі та в подальшому укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту водопровідної мережі в смт Врадіївка Первомайського району.

Внаслідок цього, замовником не забезпечено добросовісної конкуренції серед учасників; максимальної економії та ефективності; відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель; що є основною метою проведення закупівель у публічному просторі.

Рішенням господарського суду Миколаївської області у березні 2021 року у задоволенні позовних вимог прокурора відмовлено.

Водночас, завдяки принциповій та наполегливій  позиції прокурора, Південно-західний апеляційний господарський суд у липні поточного року скасував рішення  суду першої інстанції та задовільнив позов прокурора у повному обсязі, чим попередив незаконне використання бюджетних коштів.

Сподіваємось, що вказане рішення суду стане черговим застереженням для органів місцевого самоврядування та державної влади, які намагаються уникнути прозорої процедури використання бюджетних коштів.

Loading

.