У Первомайську судитимуть чорного лісоруба

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області в Первомайському міськрайонному суді довела провину 22-річного мешканця м. Первомайськ за фактом здійснення незаконної порубки дерев у лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду в сумі 31,6 тис. грн.

Встановлено, що у грудні 2020 року , чоловік на автомобілі УАЗ 452 «ЛЕК» приїхав до лісосмуги, розташованої в межах Мигіївської сільської об’єднаної територіальної громади Первомайського району, де за допомогою бензопили здійснив незаконний спіл сиро ростучого дерева породи «Дуб» в діаметрі 90 см.
Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 246 КК України, як незаконна порубка дерев у захисних насадженнях, що заподіяла істотну шкоду.
Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину зловмисника доведено у повному обсязі.
Первомайським міськрайонним судом підтримано принципову позицію Первомайської окружної прокуратури – чоловіка визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від покарання з випробуванням з іспитовим строком в 1 рік, та згідно вимог ст. ст. 96-1, 96-2 КК України застосовано спеціальну конфіскацію в дохід держави незаконно здобутої деревини в кількості 2 кубометрів та знаряддя вчинення злочину, а саме бензопили.
Цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі Мигіївської сільської ради Миколаївської області задоволено повністю та стягнено з обвинуваченого матеріальну шкоду у сумі 31,6 тис. грн.

Loading

.