Врадіївка закипає

17 червня 2021 року у Врадіївці відбулось засідання сесії Ради так званої об‘єднаної громади, незаконно «створеної» внаслідок антиконституцїйних «перших» виборів 25 жовтня минулого року із усіх сіл бувшого Врадіївського району та самого селища.

Тепер все відбувається рівно так і не інакше, як при «об‘єднанні» злодіїв з тими, кого вони обкрадають.

Адже ж де інтереси сіл, і де інтереси «адміністративного центру». Податкові надходження, що заробляються на землях сільських громад і мали би йти до відповідних сільських бюджетів, які існували ще у минулому році, тепер всі до копійки йдуть у Врадіївку.

А там є кому накласти на них лапу – і це добре відомо селянам.

Тому на початку сесії під будівлею Врадіївської селищної ради почали збиратись мешканці бувших сіл, а тепер резервацій під назвою «старостинські округи», яких незаконно, як колись тих червоношкірих в Америці, увігнали в «ОТГ».

Причиною зібрання люди називають дії першого заступника селищного голови Юрія Ханагяна, власника і директора сільськогосподарського підприємства «Каро», він же голова земельної комісії, що займається виявленням вільних земельних ділянок.

Селяни занепокоєні цими фактами, оскільки між Ханагяном та мешканцями кількох сіл уже не перший рік тривають числені земельні конфлікти. У квітні 2014-го жителі селища Врадіївка звинуватили Ханагяна у самовільному захопленні земельних паїв в районі. Тоді вони влаштували пікети під приміщенням прокуратури аби висловити своє обурення щодо того, що прокуратура і міліція ніяк не реагують на те, що Ханагян, самовільно захоплює земельні паї в районі і обробляє їх без будь-яких на те законних підстав. Крім того, вони заявляли, що його сільгосппідприємство “Каро” бере їх землю на обробку, а гроші за це не платить.

От люди і вирішили прийти на сесію селищної ради, аби їх почули.

Коментар (Шуба Людмила Миколаївна, вчителька Покровської ЗОШ)

Ханагян свавільнічає давно і у всіх сферах – це земля, майно, підробка власного паспорту та інших документів, і плював він на всіх сп’янілий власною безкарністю. Яскравим прикладом його незаконних оборудок із землею та приміщеннями є оформлення будівлі місцевого кінотеатру, що не здана в експлуатацію. Свавільщик відкрив там кафе-піцерію, і на це ніхто із владних представників не звертає ніякої уваги.

Коментар (Бурнієвська Світлана, вчителька)

Більше того, люди дізналися, що саме на сесії 17 червня мають прийняти рішення щодо подальшого оподаткування та визначення податкових ставок на нерухоме майно. За словами мешканців Врадіївської громади, податки діють лише для простого люду, а такий «царьок» як Ханагян платить мізер до бюджету, хоча має прибуток з їхньої землі, що вимірюється десятками мільйонів.

Лайф (Валерій Солтановський, депутат Врадіївсьої селищної ради)

В ході сесії з’ясувалось ще те, що через малу кількість присутніх на засіданні депутатів розгляд земельних питань відтерміновується.


Лайф (Микола Москаленко, голова Врадіївської селищної ради)

У відповідь на це в залі засідання люди почали обурюватись та нагадувати владі, що вони нехтують тим вибором який зробили жителі громади. Згадали навіть народного депутата Максима Дирдіна, який приїждаючи на засідання взагалі відхрестився від проблем врадіївчан

Лайф (жіночка з місця)

І все ж головою ініціативної групи людей, що прийшли на сесію через свавілля Юрія Ханагяна, було зачитано звернення до голови Врадіївської селищної ради, щодо звільнення його з посади голови земельної комісії.

Коментар (Бурнієвська Світлана, вчителька)

Ініціативна група буде звертатись у вищі інстанції з приводу звільнення Ханагяна. Тобто, якщо місцева влада не знайде в собі сили протидіяти злочинним намірам «царька», громада звертатиметься до обласної ради, а якщо потрібно буде то і до президента України, аби найти управу на Ханагяна.

Loading

.