На Первомайщині планують знову відкрити троллей, де травмувалась неповнолітня дівчина

Скоро в селі Мигія на Миколаївщині повинен знову запрацювати троллей через радонових озеро.

Поки відомо, що ці роботи проводяться власником в рамках реконструкції вже існуючого і раніше працюючого троллея. По всій видимості, спуск буде відбуватися з іншої точки. Відкриття обіцяють вже в цьому місяці. Поки подробиці відновлення роботи об’єкта і роботи над помилками щодо техніки безпеки невідомі.

Як ми пам’ятаємо, троллей не працює майже два роки. Все тому, що в 2019 році тут травмувалася неповнолітня дівчина. І хоча потерпіла і її мама відмовилися від проведення слідства і проходження судово-медичної експертизи, що спричинило за собою закриття кримінального провадження, троллей закрили, а майно об’єкта заарештували.

Раніше заступник голови Миколаївської ОДА з питань фінансів, економічного розвитку, децентралізації та туризму Микола Маринов говорив, що об’єкт повинен продовжити своє функціонування.

– Об’єкти такого роду працюють по всьому світу. В тому числі, і тематичні парки. На жаль, і у них трапляються трагедії. Тут питання контролю безпеки всіх технічних складових. Нам потрібні такі об’єкти. Не можна сказати, що їх потрібно заборонити, тому що одна людина постраждала. На жаль, на морі теж тонуть люди. Так, це дуже погано, такого не повинно бути, але це не скасовує існування таких об’єктів. [Хто повинен нести відповідальність?] Це повинні визначити тільки відповідні органи. Я не можу дати оцінку цій події. Я чув про нього, але я його не вивчав. Я вважаю, що троллей потрібно відновлювати, але потрібно виконати величезну роботу над помилками, – говорив Маринов.

Нагадаємо, що цей троллей відкривали в 2017 році за участю тодішнього депутата Миколаївської обласної ради Михайла Талпа, а також тодішній глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Джерело: МаюПраво

Loading

.