В Братському відкрито перший в області пам’ятник дітям війни (Первомайск Инфо)

В Братському на Миколаївщині відбулося офіційне відкриття першого в області пам’ятника присвяченого дітям війни. Урочиста церемонія відбулася 8 травня в День пам’яті і примирення.
Ідея створення меморіального знаку належить голові Братської районної ради ветеранів Гаміду Мамедову. Чоловік довго оббивав пороги потенційних спонсорів, однак практично всюди наштовхувався на відмову. Ключову допомогу в створенні меморіального знаку дітям війни надав депутат Верховної ради Аркадій Корнацький, розповів Гамід Мамедов:

– Я обратился к около 30 людям. Кто помог – хорошо, кто не помог – Бог с ними. Кто то ссылался на экономический кризис, кто то говорил – мы помогаем АТО. 

Меморіальний знак складається з трьох части – по центру зображена жінка з дитиною на руках, справа – камінь на якому викарбуваний вірш присвячений дітям війни, а зліва – картина, що символізує важку працю тих, хто в малолітстві пережив жахіття війни. Цей символ, в першу чергу,нагадування всім поколінням про пережите, підкреслює Гамід Мамедов:

– Память останется вечной. Мы показываем молодежи какими мы были детьми, как мы трудились. Мы же все дети во время и после войны у станков, в поле, в колхозе. Я в третьем классе был сторожем в школе. 

Урочиста для дітей війни та всіх братчан подія відбулася за участі керівників державних органів місцевого, районного та обласного рівнів.

Loading

.