Поліцейські затримали 40-річного чоловіка, який мав інтимні стосунки з дитиною

28 грудня близько 16:00 до відділу поліції звернулась працівниця Первомайського центру реабілітації дітей з повідомленням про те, що 13-річна вихованка їхнього закладу пішла до школи та не повернулась.

На чолі з керівником відділу поліції на пошуки дівчинки негайно були задіяні слідчо-оперативна група, оперуповноважені кримінальної поліції та ювенальники.

Провівши ряд розшукових заходів, правоохоронці протягом декількох годин встановили місцезнаходження втікачки. Як з’ясувалось, весь цей час вона знаходилась разом зі своїм 40-річним знайомим, який не зважаючи на її вік, вступив з нею у статеві зносини.

Слідчі затримали чоловіка у порядку статті 208 КПК України. За процесуальної підтримки місцевої прокуратури затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 ККУ «Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди», що карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Найближчим часом у суді буде вирішено питання щодо обрання стосовно підозрюваного міри запобіжного заходу.

Наразі призначено ряд експертиз. Триває розслідування, під час якого правоохоронці з’ясовуватимуть усі обставини злочину.

Loading

.