Півмільйона застави призначив суд у справі про хабарництво Глушка та Сімаченка

Обрано запобіжний захід, підозрюваним в одержанні та вимаганні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення.

Про це повідомляє прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва.

Йдеться про Миколу Сімаченка та Тимура Глушка – довірену особа Юлії Тимошенко і голову Миколаївського обласного осередку “Батьківщина молода”, кандидата в народні депутати від “Батьківщини” на виборах 2019 року до ВРУ.

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу депутату Первомайської міської ради Миколаївської області та 36-річному громадянину С., підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, останні за вплив на директора одного з комунальних підприємств щодо укладення угоди, що стосувалась користування земельною ділянкою, за попередньою змовою з місцевим мешканцем С., вимагали та отримали від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 15 000 доларів США.

09.09.2019 року, близько 11.00 год, під час отримання неправомірної вигоди в одному з закладів громадського харчування м.Первомайська, їх було затримано в порядку ст.218 КПК України співробітниками правоохоронних органів.

Прокурор клопотання підтримав, у якості ризиків зазначив можливість підозрюваних переховуватись від слідства, знищити або спотворити речі та документи, що мають значення у провадженні, впливати на свідків, вчинити аналогічне кримінальне правопорушення, перешкоджати провадженню іншим чином.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, оскільки на його думку прокурор не зміг довести наявність ризиків та обґрунтованість підозри.

Підозрювані також заперечували проти задоволення клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила обрати щодо підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою до 06.11.2019 року, з альтернативою внесення застави у сумі 481 680 грн.

 

 

 

Loading

.