Первомайського депутата з посередником упіймали на хабарі в 15 тисяч доларів

Процедуру затримання провели  миколаївські поліцейські.

Депутат, діючи у змові з третьою особою, вимагав та отримав неправомірну вигоду від підприємця за безперешкодне укладення договору оренди земельної ділянки на території м. Первомайськ, що наразі перебуває у користуванні комунального підприємства, повідомили в прес-службі поліції.

За інформацєю ЗМІ йдеться про депутата “батьківщинівця” Тимура Глушка та посередника Миколу Сімаченка.

Тимур Глушко – довірена особа Юлії Тимошенко і голова Миколаївського обласного осередку “Батьківщина молода”, кандидат в народні депутати від “Батьківщини” на виборах 2019 року до ВРУ. Разом з тим, очолює земельну комісію Первомайської міської ради.

Сьогодні, 9 вересня, слідчі Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області спільно зі співробітниками УЗЕ в Миколаївській області під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України затримали депутата Первомайської міської ради та його посередника одразу після отримання неправомірної вигоди в сумі 15 000 доларів США.

За вказаним фактом триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», що карається ув’язненням на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: В Миколаївській ОДА показали, як депутат Глушко вимагає гроші з підприємців

Після проведення відповідних слідчих заходів буде надана правова оцінка діям усіх фігурантів справи.

На теперішній час тривають першочергові слідчі дії та обшуки.

Вирішується питання про затримання вказаних осіб у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їм про підозру.

Loading

.