Мирити мера та представників громадськості взялися члени ОБСЄ (Первомайск Инфо)

Помирити первомайських громадських активістів з міським головою взялися представники міжнародної місії ОБСЄ на запрошення мера. ДЛя цього 11 березня було зібрано круглий стіл, втім основна частину діалогу між усіма сторонами відбулася без журналістів на прохання європейців.

На зустріч з представниками численних громадських організацій Людмила Дромашко та представники міжнародної місії прийшли з запізненням. Це було не дуже чемно до присутніх, оскільки захід відбувався на першому поверсі міської ради.
Місію ОБСЄ представляли:Наталі Грант зі Швеці,ї Вальтер Фуггер з Австрії та датчанин Карл Плейснер. Члени місії спеціалісти в галузі налагодження діалогу між конфліктними групами. Закордонні гості розповіли що педставництво ОБСЄ знаходиться в Херсоні. Завдання європейців – моніторинг ситуації в південному регіоні України.

Для продуктивності діалогу Карл Плейснер запропонував присутнім розділитися на групи, в залежності від інтересів. Однак на цю пропозицію присутні не погодились. Як і на те що, б розмові приймали участь лише ті активісти, хто отримав місце за столом переговорів.
Зрештою, організаційні питання вирішили і можна було починати роботу. Однак несподівано європейці попросили журналістів вимкнути камери, оскільки про присутність ЗМІ їх не попередили завчасно і вони не встигли отримати погодження від керівництва.

Отже, основна частина діалогу залишилася за зачиненими дверима. Звіт про свою роботу члени міжнародної місії пообіцяли представити на офіційному сайті ОБСЄ. Ми стежитимемо за цим, щоб надати останню інформацію відвідувачам нашого сайту.

Loading

.