Члени виборчих комісій на Миколаївщині звинуватили керівника районного штабу в привласненні грошей

Керівник районного виборчого штабу на Доманівщині спробував привласнити гроші, виділені на виплату премій членам дільничних виборчих комісій. За словами людей в такий спосіб чоловік намагався заробити близько 80 тисяч гривень.

Жителі Доманівського району, які під час другого туру президентських виборів були членами ДВК заявили, що не в повній мірі отримали кошти, виділені на оплату їхньої праці.

Жителька Доманівки Олена Луценко розповіла, що була членом ДВК від одного з кандидатів  в Президенти. Після виборів отримала від керівника районного штабу 330 грн, в той час як члени комісій в сусідніх районах заробили вдвічі більше.  Жінка з’ясувала, що тільки половину суми отримали всі члени ДВК Доманівського району. Таких комісій в районі 37, тому сума недоотриманих людьми коштів складає більше 70 тисяч гривень.

Шукаючи пояснень Олена звернулась до обласного штабу. Там їй повідомили, що такої різниці у виплатах бути не може. І порадили розбиратися з керівником районного штабу.

Василь Іванченко

В Доманівському районі штабом керував екс-голова місцевої РДА Василь Іванченко. Він учасник земельного скандалу, крапку в якому має поставити суд, а також помічник-консультант нардепа від “Народного Фронту” Вадима Підберезняка.

Зв’язатися з В. Іванченко після виборів люди не змогли. Він не брав слухавки, а останні дні був за кордоном. Тому члени комісій вирішили вимагати від нього пояснень, коли той з’явився в селищі. Групою прийшли до магазину, який належить родині екс-посадовця і разом з тим служить місцевим штабом.

Вочевидь, присутність журналістів і організована група обурених примусили “розпорядника коштів” змінити свою думку і розрахуватися з людьми. Коментувати ситуацію журналістам Василь Іванченко відмовився, більше того, виштовхав кореспондента за двері. Своїм землякам же пояснював, що його не так зрозуміли і гроші він віддав би. Та люди в це не вірять.

 

Олена Луценко: «Відсидіти цілі сутки там, і нічого не получити, мізер отой. Він мені сказав що це була тільки перша частина. Я цього не чула.І люди цього не чули. Якби сьогодні не телебачення і люди не зібралися, ніхто б нічого не віддав. Я дзвонила, він відбивався. А він говорить, зайнятий був, в Польщу збирався. Що я могла ще зробити.»

Віра Степанівна: «Я прийшла до нього і говорю: Василь Миколайович, до мене перезвонила Лєна з штабу, і сказала, що Ви повинні заплатити ще стільки, скільки дали. А він до мене з таким криком:

– А хто така Лєна?

– Я кажу, Ви що не знаєте?

– Не знаю, вона там начне розказувати. Нічого я не даю.»

Місцеві жителі змогли одразу повернути собі гроші. Вони ж зателефонували й іншим членам ДВК, які живуть в сусідніх селах. Тепер люди вимушені шукати транспорт і витрачати гроші на дорогу до районного центру, щоб отримати належні кошти. 300 гривень гроші хоч і не великі та потрібні. Наприклад Олена Луценко, яка не погодилася з тим, що її пошиють в дурні, планує їх витратити на харчування дитини у школі.

 

Loading

.