На Первомайщині затримали двох викрадачів корів

24 жовтня о 10:35 до Первомайського відділу поліції звернулась 65-річна мешканка с. Кумарі Первомайського району із заявою про те, що вночі із сараю, розташованого на території її домоволодіння, викрадено її дев’ятирічну червону корову.
Отримавши інформацію, керівник превенції Первомайського відділу поліції майор поліції Володимир Затворніцький разом зі своїми підлеглими організували негайні пошуки худоби. Завдяки опису прикмет, що надала потерпіла, дільничні офіцери поліції упродовж декількох годин знайшли викрадену корову, яку, як з’ясувалось, зранку того дня придбав у псевдо-господаря заготівельник крупно-рогатої худоби.
Зі слів заготівельника, напередодні з ним по мобільному телефону, який був зазначений в оголошеннях місцевої преси, зв’язався невідомий чоловік, який назвався господарем корови, та запропонував придбати її у нього. Домовившись під час телефонної розмови про зустріч, чоловіки зранку 24 жовтня зустрілись в обумовленому місці. Нічого не підозрюючи, покупець оглянувши та вимірявши корову, погодився її придбати, заплативши продавцеві гроші в сумі майже 12 тисяч гривень. Після чого, погрузивши корову до свого вантажного автомобіля, де вже знаходилась придбана ним раніше худоба, поїхав у власних справах. Та за декілька годин він дізнався від поліцейських, які його відшукали, що одна із придбаних ним корів є краденою.
А близько 5:30 ранку 25 жовтня до поліції звернулась ще одна 54-річна мешканка того ж села із аналогічною заявою про викрадення з території її домоволодіння двох корів червоного та чорно-білого кольору віком 9 та 7 років.
Завдяки опису зовнішності псевдо-власника рогатої худоби та інформації, що надав випадковий покупець-заготівельник, правоохоронці вийшли на слід викрадачів та затримали їх в порядку ст. 208 КПК України на «гарячому», коли ті намагались продати ще дві викрадені ними корови.
Зловмисниками виявились 23-и та 25-ти річні місцеві мешканці, молодший з яких раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Чоловіки, як з’ясувалось, раніше разом навчались в одному із навчальних закладів та, випадково зустрівшись, вирішили організувати свій «бізнес» із продажу викраденої крупно-рогатої худоби.
Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
За узгодженням із прокуратурою затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, судом обрано їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.


Триває досудове слідство. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Первомайського району та Миколаївської області.

 

Loading

.